Edirne Tü İpsala Myo Akademik Yılı Açılışı

Tü İpsala Myo Akademik Yılı Açılışı

21.10.2016 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

Tü İpsala Myo Akademik Yılı Açılışı

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni ve yüksekokula yeni başlayan öğrenciler için uyum toplantısı gerçekleştirildi.
Törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, İpsala ve Keşan ilçesi kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Akademik yılın ilk dersini Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu verdi. Törende yüksekokulun tarihçesi, hedefleri ve bugüne kadar yapılan çalışmaların yer aldığı tanıtım videosu izlendi.
İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, okullarında bin 200 kayıtlı öğrencisi, 6 programı ve akademik kadrosuyla yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu söyledi.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise, belediye yönetimi olarak İpsala Meslek Yüksek Okulu’na her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti. Kerman, ilçede öğrenim gören öğrencilerin sorunları için telefonunun 7/24 açık olduğunu belirttikten sonra ilçeye 4 yıllık bir okul istediklerini dile getirdi.
İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir de yaptığı konuşmasında, İpsala Meslek Yüksek Okulu’nun en önemli sorunlarından biri olan ve inşaatı devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yaptığı yurdun bitirilmesi konusunun takipçisi olacaklarını kaydederek, yeni öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.
Evrenos Gazi Yerleşkesi’nde yapılan akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Medeniyetimizin gelişiminde Edirne’nin önemli bir yeri var. Bir asır payitahtlık yaptığı dönemde Balkanlar ile İstanbul’un fethini gerçekleştirdi ve Osmanlının yıkılış döneminde şehir 4 işgal görerek hasar aldı. Cumhuriyetle beraber bu medeniyetin ayağa kalktığı zamanları yaşıyoruz. Her zamankinden daha çok çalışmamız lazım. Yeni gelecek eğitimli donanımlı genç nesil ile daha da iyi günlere ulaşacağız" dedi.