Ankara Tüba Gebip Toplantısı Erzurum'da Yapılacak

Tüba Gebip Toplantısı Erzurum'da Yapılacak

18.09.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

Tüba Gebip Toplantısı Erzurumda Yapılacak

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) yıllık değerlendirme toplantısı, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğiyle 22-24 Eylül'de Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Akademiden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBA-GEBİP yıllık değerlendirme toplantısıyla program kapsamında ödüllendirilen bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesiyle bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çolak ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın konuşmalarıyla başlayacak toplantıda, TÜBA Asli Üyesi ve TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, "Sürdürülebilir Bir Gelecek için Akıllı Enerji Çözümleri" konulu konferans verecek.

Etkinliğin ikinci gününde GEBİP Ödülü sahipleri, fen bilimleri-kimya ve fizik-matematik, sağlık ve yaşam bilimleri, mühendislik ve sosyal bilimlerden oluşan oturumlarda, alanlarındaki bilimsel projelerine ve yürüttükleri çalışmalarına ilişkin sunumlar gerçekleştirecek. Genel değerlendirme toplantısı, 24 Eylül Pazar günü Erzurum ve çevresinde yapılacak ziyaretlerle sona erecek.

Haberin Devamı

- TÜBA GEBİP

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sahiplerine takdim edilen TÜBA GEBİP Ödülü, 2001 yılından bu yana üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve Türkiye'deki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl veriliyor.

Şimdiye kadar toplam 404 bilim insanının sahip olduğu ödül, 3 yıl boyunca ödül sahiplerinin mali ve bilimsel olarak desteklenmesini içeriyor.

Ödül sahipleri, her yıl farklı bir üniversitede TÜBA tarafından düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısıyla kendilerine TÜBA-GEBİP Ödülü kazandıran projeleri ve diğer projelerinin gelişim süreçlerini ve geldiği noktaya dair sunumlarını gerçekleştiriyor.