Gündem TÜBİTAK’çı bilirkişiler firarda

TÜBİTAK’çı bilirkişiler firarda

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kozmik Oda şüphelisi eski TÜBİTAK çalışanı Burak Akoğuz’un FETÖ’nün kumpası olarak bilinen Poyrazköy, Askeri Casusluk, Danıştay cinayetinde bilirkişilik yaptığı ortaya çıktı

TÜBİTAK’çı  bilirkişiler  firarda

FETÖ’ye üye olmak ve askeri casusluk yapmak suçlamasıyla başlatılan ‘Kozmik Oda’ operasyonunda, FETÖ’nün kumpası olarak bilinen Poyrazköy, Askeri Casusluk ve Danıştay cinayeti soruşturma ve davalarında da bilirkişilik yapan eski TÜBİTAK çalışanı Burak Akoğuz’un da şüpheliler arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

1.5 TB’lik hard-disk

Firari Akoğuz’un ‘Kozmik Oda’ soruşturmasında Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki 16 numaralı kozmik odadan elde edilen ve içinde devlet sırrı bilgilerin yer aldığı 1.5 terabaytlık hard-diskin çözümünü yapmakla suçlandığı anlaşıldı. Kozmik bilgilerin emanet edildiği 4 bilirkişinin tamamının FETÖ şüphelisi olduğu ve firari durumda oldukları anlaşıldı.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla Ankara TEM Şube Müdürlüğü’ne 19 Aralık 2009’da gönderilen ihbarla başlatılan ‘Kozmik Oda’ soruşturmasında arama yapılan Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki iki kozmik odadan devlet sırrı bilgiler 1.5 terabaytlık hard-disklere alınmıştı. HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen soruşturma savcısı Mustafa Bilgili, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında tutuklu bulunan eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse tarafından kendisine teslim edilen hard-disklerin çözümünü yaptırmıştı. Hard-diskin çözümü ve kopyalanması işlemlerinde TÜBİTAK eski çalışanları Burak Akoğuz, Ebubekir Yalçınkaya, Süheyl Mustafa Keskin ile Ünal Tatar yer almıştı.

Haberin Devamı

27’si gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Kozmik Oda’ soruşturmasının devletin gizli bilgilerine ulaşabilmek için FETÖ tarafından yapıldığının ortaya çıkması üzerine 79 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önceki gün yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 45 şüpheliden 27’si gözaltına alındı. Soruşturmada, firari olarak aranan 18 kişi arasında, TÜBİTAK eski çalışanları Burak Akoğuz, Ebubekir Yalçınkaya, Süheyl Mustafa Keskin ile Ünal Tatar’ın da bulunduğu anlaşıldı. Firari olarak aranan Akoğuz, Kozmik Oda soruşturmasının yanısıra, FETÖ’nün kumpası olarak bilinen Poyrazköy, Askeri Casusluk ve Danıştay cinayeti soruşturma ve davalarının da bilirkişiliğini de yapmıştı.