Antalya Tübitak Şampiyonlarından Başkan Uysal'a Ziyaret

Tübitak Şampiyonlarından Başkan Uysal'a Ziyaret

28.06.2017 - 18:09 | Son Güncellenme:

.

Tübitak Şampiyonlarından Başkan Uysala Ziyaret

ANTALYA (AA) - TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Antalya TED Koleji öğrencileri, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Antalya TED Koleji öğrencileri Ceren Apalı ve Mehmet Can Dursun öğretmenleri Nihal Kuzu'nun danışmanlığında "Su buharı distulasyonu yöntemiyle elde edilen ardıç ağacı meyvesi yağının epidermoid ve akciğer kanseri hücreleri üzerine sitotoksik etkisinin araştırılması" başlıklı çalışmasıyla TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması'nda biyoloji dalında Türkiye birincisi oldu.

Ardıç ağacı meyvesi yağının kanserli hücreler üzerinde tedavi edici etkisin bulan öğrencileri Muratpaşa Belediyesi’nde ağırlayan Belediye Başkanı Uysal, başarılarından dolayı Antalya TED Koleji’ni ve öğrencileri kutladı.

Kent yöneticilerinin bu tip başarıları teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Uysal, "Mehmet ve Ceren çok ciddi bir başarı elde etti. Ardıç ağacı meyvesinin yağını almışlar kanserli hücrelere uygulamışlar ve hastalıklı hücreleri yok ettiğini görmüşler. Düşünebiliyor musunuz, lise çağında neler yapılabiliyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Uysal, başarılı öğrencilere Atatürk'ün büyük eseri Nutuk ve Dünya klasiklerinden oluşan bir kitap seti hediye etti.