Eğitim TÜBİTAK'tan Koç Üniversitesi'ne 3 ödül

TÜBİTAK'tan Koç Üniversitesi'ne 3 ödül

26.07.2012 - 09:50 | Son Güncellenme:

Koç Üniversitesi 3 Bilim Ödülü’nden 2’siyle 1 teşvik ödülünü kazanarak Türkiye’de en başarılı üniversitesi oldu.

TÜBİTAKtan Koç Üniversitesine 3 ödül

Türkiye’de yaptıkları çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkıları bulunan akademisyenlere verilen TÜBİTAK 2012 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri açıklandı. Koç Üniversitesi 3 Bilim Ödülü’nden 2’siyle 1 teşvik ödülünü kazanarak Türkiye’de en başarılı üniversitesi oldu.

Haberin Devamı

Çeşitli üniversitelerde yürütülen bilimsel çalışmaları değerlendiren TÜBİTAK Bilim Kurulu bu yıl, 3’ü Bilim Ödülü, 1’i Özel Ödül, 11’i Teşvik Ödülü olmak üzere toplam 15 daldaki çalışmayı ödüle layık gördü.

Koç Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen çalışmalar 3 Bilim Ödülü’nden ikisini almaya hak kazandı. Bilim ödüllerinin ilki, “Hesaplamalı biyoloji alanında protein-protein etkileşimleri ve protein dinamikleri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Koç Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Z. Özlem Keskin Özkaya’ya verildi.

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Ziya Öniş de, “Türkiye'deki ekonomi-politika etkileşimini diğer ülkelerdeki ekonomi-politika etkileşimi ile karşılaştırmalı bir şekilde inceleyerek elde ettiği yeni ve orijinal veriler ile uluslararası literatüre önemli katkılar sağlayan uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle diğer Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Teşvik Ödülü’nü Fizik Bölümü’nden “Kuramsal soğuk atom ve molekül fiziği alanında kuantum Fermiyon ve Bozon gazları, Bose-Einstein yoğuşması, süperakışkanlık ve BCS-BEY geçişi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Yrd. Doç. Dr. Menderes Işkın aldı.