Akdeniz'de rekor! Yüzey suyu sıcaklığı 28,4 dereceye çıktı
Akdeniz'de rekor! Yüzey suyu sıcaklığı 28,4 dereceye çıktı Akdeniz'de yüzey suyu sıcaklığının 28,4 dereceye çıkmasının ardından TÜDAV'dan dikkat çeken uyarı geldi.
4.08.2023 Gündem
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın 'müsilaj' paneli düzenleyecek
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın 'müsilaj' paneli düzenleyecek BM kararıyla 2008 yılından beri kutlanan 8 Haziran Dünya Okyanus Günü nedeniyle Türk Deniz Araştırmaları Vakfı yarın bir panel düzenleyecek. Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj yoğunluğuyla birlikte önem kazanan deniz temizliğinin her yönüyle ele alınacağı çevrimiçi panelde TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz ve Büyükelçi Çağatay Erciyes konuşma yapacak. Panel yarın saat 9.15'te başlayacak.
7.06.2021 Vitrin
'Otomobil almak salaklıktır'
'Otomobil almak salaklıktır' Okan Bayülgen, artık otomobile yatırım yapmadığını açıkladı. Komedyen, “Toplu taşımaya bayılıyorum. Otomobil almak bence salaklık” dedi.
17.10.2019 Cadde
Özel sergi  New York’ta
Özel sergi New York’ta Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Denizlerini Keşfedelim’ sergisi, P&G markası Fairy’nin desteğiyle, New York Birleşmiş Milletler Binası’nda kapılarını açtı.
22.08.2019 Cadde
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı
Marmara Denizi’ndeki yunuslar sayıldı Deniz memelilerinin dağılım ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projeler kapsamında Akdeniz, Ege ve Karadeniz’den sonra Marmara Denizi’nde yunusların sayımı tamamlandı. Yunus sayımı sırasında Karadeniz ve özellikle Marmara Denizi'nde yunustan daha fazla yüzen çöp kaydedildiği açıklandı.
13.08.2019 Gündem
TÜDAV Antartika fotoğraf sergisi CNR Expo'da
TÜDAV Antartika fotoğraf sergisi CNR Expo'da TÜDAV Antarktika’nın bilim ve barış için korunmasını ve insanlığın ortak mirası olarak kalmasını destekliyor. Bu kapsamda 10-18 Şubat tarihleri arasında sergi alanı ve TÜDAV standında CNR Expo Yeşilköy’de ziyaretçilerini bekliyor.
12.02.2018 Tatil
Akdeniz'e gelen zehirli 'aslan balığı' için 'Wanted' afişi
Akdeniz'e gelen zehirli 'aslan balığı' için 'Wanted' afişi TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, son yıllarda, iklim değişikliği ve besin ağındaki değişimlerle birlikte Akdeniz başta olmak üzere Türkiye denizlerine birçok yabancı deniz canlısı girdiğini söyledi. Prof. Dr. Öztürk, yüzgeçleri zehirli aslan balıklarını tanınmasıyla ilgili olarak da " Halkı ve başta da balıkçıları uyarmak amacıyla bir poster hazırlayarak bütün balıkçı kasabalarına ve dalış merkezlerine dağıtımını yapıyoruz" dedi. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Akdeniz'deki yabancı deniz canlılarından 450 kadarının Türkiye sularında olduğunu anlatırken, şöyle konuştu: "Bu sayının 60 kadarını yabancı balık türleri oluşturuyor. Başta Süveyş Kanalı yoluyla girenler olmak üzere, gemi balast suları, insan eliyle taşınma ve yapışma (fouling) gibi sebeplerle bunların sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeni ortama giren birçok zehirli balık, denizanası gibi türler turizm, balıkçılık gibi faaliyetleri olumsuz etkiliyor. Ayrıca zehirli balıkların yenilmesi halinde halk sağlığı için yeni sorun alanları oluşturuyor. Sadece Marmara Denizine gelen 90 kadar yabancı tür bulunmaktadır. Bu denize gemilerin balast sularıyla gelen tür sayısı 50 kadardır ve balast değişiminin veya boşaltmanın Marmara Denizi'ne yapılmaması önerilmektedir. BİYOLOJİK SABOTAJ TÜDAV Başkanı Prof.Dr. Bayram Öztürk, yabancı deniz canlılarının birçok bölgede biyolojik sabotaj nedeni olarak adlandırıldığını, bu türlerin deniz ekosistemine vereceği zararların boyutunun tahmin edilemediğini söyledi. Prof.Dr. Öztürk, TÜDAV olarak zararlı türlerle ilgili olarak aslan balıkları konusunda halkı ve başta da balıkçıları uyarmak amacıyla bir poster hazırlayarak bütün balıkçı kasabalarına ve dalış merkezlerine dağıtımını sürdürdüğünü anlattı.
11.09.2019 Yaşam