Ankara Tüfek temizlerken bir anlık dikkatsizlik hayatını kararttı

Tüfek temizlerken bir anlık dikkatsizlik hayatını kararttı

26.06.2015 - 11:55 | Son Güncellenme:

Ankara’da av tüfeğini temizlerken içindeki fişeğin patlamasıyla gözlerini, çenesini ve burnunu kaybeden Ahmet Civan, burun ve damak ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor.

Tüfek temizlerken bir anlık dikkatsizlik hayatını kararttı

Ankara’da av tüfeğini temizlerken içindeki fişeğin patlamasıyla gözlerini, çenesini ve burnunu kaybeden Ahmet Civan, burun ve damak ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor.
25 yaşındaki Ahmet Civan, 2 sene önce av tüfeğini temizlerken tüfeğin içindeki fişeği boşaltmayı unutunca dikkatsizliğinin kurbanı oldu. Fişeğin patlaması sonucu gözlerini, çenesini ve burnunu kaybeden genç, her gün Ankara’nın göbeğinde selpak, ıslak mendil, yara bandı ve yelpaze satarak ameliyat parası biriktirmeye çalışıyor. Ailesiyle yaşadığı için engelli maaşı bağlanmayan ve evde bakım maaşı da iptal edilen Civan, yetkililerden yardım bekliyor.
Hayatını karartan kazayı anlatan Civan, “Av tüfeğinde temizlik yaparken kurşunu içinde bırakmışım. Bir anda yüzüme patladı. 2013’den beri gözlerimi ve yüzümü kaybettim. Maddi sıkıntılarım var. Çalışarak ameliyat parasını biriktirmeye çalışıyorum. 2 tane operasyon geçirdim. Çeneme kemik nakli yaptılar sağ ayağımdan. Biraz da ağzımı genişlettiler. Önceden mide hortumuyla besleniyordum. Boğazımda nefes hortumu vardı. Onları aldılar ameliyatlardan sonra. Şu anda yumuşak şeyleri yiyebiliyorum” dedi.
Babasının da dizlerinden rahatsız olduğunu ancak buna rağmen inşaat işinde çalıştığını belirten Civan, ayağa kalktığından beri işporta işi yaptığını söyledi. Civan, sosyal yardımlaşma ve özürlülük maaşına başvurduğunu ancak ailesiyle yaşadığından dolayı kabul edilmediğini ifade ederek, “Kendi üzerimize sadece bir evimiz var. Onu da satsak zaten nerede yaşayacağız. Maddi gelirin yeterli gözüküyor diyorlar. O yüzden özürlülük maaşını bağlamadılar” diye konuştu.

Haberin Devamı


GÜNLÜK 30-40 TL KAZANIYOR


Kazadan önce garsonluk, konfeksiyon ve kuru temizleme işleri yaptığını anlatan Civan, selpak, ıslak mendil, yara bandı ve yelpaze satışı yaptığı işportacılık işinden günlük 30-40 lira civarında kazandığını ifade etti. Öğleden sonraları İŞ-KUR’un bilgisayar kursuna gittiğini belirten Civan, beş kere ameliyathanenin kapısından döndüğünü ve yetkililerden maddi destek beklediğini kaydetti.
İşi olmadığı için sigortasının olmadığını, yeşil karta sahip olduğunu ifade eden Civan, bilgisayar kursunu başarıyla bitirip santral işinde çalışmayı umduğunu söyledi. Genç, ağustostan sonra burun ameliyatı olmayı beklediğini belirterek, bu ameliyatın masrafları için var gücüyle çalışıyor.
Yaşadığı kazadan sonra görme engelli durumuna düştüğünü belirten Civan, engelli maaşına başvurduğu için evde bakım maaşını da kestiklerini söyledi.
Civan, burnu olmadığı için nefesi ağızdan alıp verdiğini ve bu yüzden de geceleri uyuyamadığını anlatarak, derin bir uykuya hasret kaldığını söyledi. Yaşının da genç olmasıyla sokakta işportacılık yaparken yaşadığı sıkıntılar bulunduğunu kaydeden Civan, işportacılık işinde eski olan engelli vatandaşların kendisine her yerde satış yaptırtmadığını ve bunların arasında engelli memurların da bulunduğunu aktardı.