Gündem Tugayda yaşananları darbe hazırlığı olarak görmedik

Tugayda yaşananları darbe hazırlığı olarak görmedik

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda yapılan toplantı ve darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin davada, darbe girişiminde yaralanan müşteki Tuğgeneral Davut Ala dinlendi.

Tugayda yaşananları darbe hazırlığı olarak görmedik

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri’de görülen davanın dünkü duruşmasında olay tarihinde albay olan Ala, tugayda yaşananları anlattı.

Haberin Devamı

Ala, firari olarak aranan Uzay Şahin ve arkadaşlarının planlı hareket ettiğini ifade ederek, “15 Temmuz sabahı mesaiye başladım. Yeni atışlar yapıldığını, birlik araçlarının çıkartıldığını öğrendim. Daha önce gündüz saatlerinde böyle bir şey olmamıştı. Silah kayboldu bilgisi geldi, tüm silahların sayımlarını yaptırdım. Servislerin iptal emri geldi. Bu gayet doğaldı. Ancak tümen karargahı, mesaiyi terk etmiş. Biz bunları hazırlık olarak görmedik, aklımızın ucundan geçmedi” dedi.

‘Terör eylemi denildi’

İstanbul’un her yerinden terör eylemleri olacağı mesajı gelmesi üzerine emniyet tedbiri aldıklarını dile getiren Ala, silahın bulunmasından sonra mesainin biteceğinin söylendiğini aktardı. Ala, sonrasında evine gittiğinde televizyonu seyredince her yerde kendi tugayının tanklarını gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dışarı çıkıp telefon görüşmelerine başladım. Herkesle görüşmüşüm. Silahımla beklemeye başladım. Kışlaya giriş-çıkış yapılmaması emri verdim. 13 defa ameliyat geçirdim. Her şeyi hatırlayamayabilirim. Bir otobüsle silahlı sivillerin kışlaya girmek istediği söylendi. Otobüsün lambaları içeridekilerin kim olduğu belli olmasın diye kapatılmış. Menderes Sema’ya ‘Devlete karşı darbe girişiminde bulunuyorsunuz, teslim olun’ dedim. Bana ‘Sen kimsin ulan. Biz içeri gireceğiz’ dedi. Baştabya Kışlası’nı aradım, otobüsün içeri alınmamasını emrettim. Boş binaların kenarlarından, mermiler geliyordu. Bir kurşun sol dizimden girdi, sol parmağım koptu.”