Gündem Tuğçe’ye ‘Liyakat Nişanı’ verilsin

Tuğçe’ye ‘Liyakat Nişanı’ verilsin

29.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Offenbach kentinde, tacize uğrayan iki Alman kıza yardım ettiği için Sırp tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren ve iki gün önce beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak’ın (22) Federal Liyakat Nişanı’yla onurlandırılması için kampanya başlatıldı.

Tuğçe’ye ‘Liyakat Nişanı’ verilsin

İnternet’te, change.org adlı sitede başlatılan imza kampanyasına kısa sürede binlerce kişi katıldı. İmza verenler, Tuğçe Albayrak’a neden Federal Liyakat Nişanı verilmesini istediklerini ve duygularını yazdılar. Almanya’da Cumhurbaşkanı tarafından verilen ve en büyük onur ödülü olan Federal Liyakat Nişanı’na, 2009 yılındaki benzer bir olayda Dominik Brunner layık görülmüştü. Brunner, Münih’te başkalarını korumaya çalıştığı için iki gencin saldırısına uğramış ve 50 yaşında yaşamını yitirmişti. Olaydan üç hafta sonra dönemin Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından Brunner’in ailesine Federal Liyakat Nişanı verilmişti.
Dün doğum günüydü
Öte yandan Tuğçe, hayatını kaybetmeseydi dün (28 Kasım) 23 yaşına girecekti. Tuğçe’nin yaşam destek ünitesine bağlı olduğu hastanenin önünde binlerce kişi toplandı. Üzerinde Tuğçe’nin resminin olduğu doğum günü pastasının kesilmesi sırasında bazı kişiler gözyaşlarına hakim olamadı. Bu arada Zanlı Sanel J.’nin tutukluluk hali sürüyor.