Siyaset Tuğluk’a 10 yıl hapis cezası

Tuğluk’a 10 yıl hapis cezası

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Tuğluk’a 10 yıl hapis cezası

HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır’da açılan ve yetkisizlik kararı verilerek Ankara’ya gönderilen, ‘terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla yargılandığı davada, ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Aysel Tuğluk esas hakkındaki savunmasını yaptı.

‘Özür diliyorum’

Tuğluk, tutuklanmasına ve davaya konu olan demokratik özerklik modeline ilişkin olarak “Bu proje Türkiye’yi bölme projesi değil birlikte yaşama projesiydi. Çoğulculuğu savunmaktı. Bu projeyle ilgili toplantılar, toplumun her kesiminden kişinin katıldığı, kamuoyuna açık şekilde yapılmıştır” dedi.

Tuğluk, hiçbir örgütün üyesi olmadığını, siyasetçi ve sadece HDP üyesi olduğunu söyleyerek, “Bu süreçte hiçbir örgüt yöneticisine öz eleştiri vermedim. Sadece halka öz eleştiri verdim. Türk ve Kürt halkından özür diliyorum. Onlara barışı getiremedik. Ancak barış ve demokrasi için mücadeleye devam edeceğim” dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuğluk’a, ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlarından 10 yıl hapis cezası verdi.