Gaziantep TUĞSUZ KARDEŞLERE İKİ ÖDÜL BİRDEN

TUĞSUZ KARDEŞLERE İKİ ÖDÜL BİRDEN

25.02.2014 - 14:48 | Son Güncellenme:

.

TUĞSUZ KARDEŞLERE İKİ ÖDÜL BİRDEN

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Gaziantep'in vergi rekortmenlerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Kurumlar vergisinde Gaziantep 6. sı olan Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş adına ödülü Mehmet Can Tuğsuz alırken, Kurumlar Vergisi Gaziantep 7. si olan Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş adına ödülü Evren Tuğsuz aldı.
Grand Otel’de düzenlenen Vergi rekortmenleri ödül törenine, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Meclis Başkanı Ali Yener, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, işadamları ve ödül alan firma yetkilileri katıldı.
Gaziantep Valisi Erdal Ata törende yaptığı konuşmada, Gazianteplilerin her alanda olduğu gibi vergi konusunda da büyük bir hassasiyet gösterdiğini ifade ederek, "Helal kazancıyla alnının terini dökerek kazandığı paralardan devletine ödemesi gereken vergileri layıkıyla ödeyen mükelleflerimizi ödüllendirmek amacıyla buradayız. Bu haftanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Bir taraftan sadece vergi rekortmenlerine ödüller vermek değil. Toplumun çeşitli kesimlerinde verginin önemini anlatan programlar yapılıyor. Tabi biz toplum olarak devletten bir çok şeyler bekliyoruz. Başta asayiş, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık ve birçok alt yapı hizmetlerini istiyoruz ki en iyisi devletimiz tarafından yapılsın bizlerin hizmetine sunsun. Devletin bunları yapabilmesi için ülkede Kazancı olan her vatandaşımızın Kazancı oranında mutlaka bir vergi almak zorunda eyer bunlar layıkıyla toplana bilirse o zaman bizim devletten beklediğimiz hizmetleri biz de fazlasıyla, layıkıyla alma şansına sahip olacağız" dedi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ise sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması vergide gönüllü ödemelerin artırılması amacıyla çalıştıklarını ifade ederek, "Vergi tahsilatının etkin bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Vergi Dairesi Başkanlığımızın çalışmalarının payı büyüktür. Yaptığımız bütün çalışmalarda desteklerini esirgemeyerek ilimizde kurumlar arası işbirliğinin üst seviyede gerçekleşmesini sağlayan valimize, gerçekleşen işbirlikleri sayesinde çalışmalarımızın etkinliğini artırarak daha verimli sonuçlar almamızı sağlayan bu konuda bize katkı koyan kamu kurum ve sivil toplum kuruluşların yöneticilerine teşekkür ederim" dedi.
Gaziantep'in vergi rekortmenleri töreninde Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş, 6 ve 7. sırayı alarak iki ödüle birden layık görüldü. Gaziantep 6. sı olan Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş adına yönetim kurulu üyesi Mehmet Can Tuğsuz ödülünü Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu’nun elinden alırken, Gaziantep 7.si Kurumlar Vergisi Gaziantep 7. si olan Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş adına yönetim kurulu üyesi Evren Tuğsuz da ödülünü Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ın elinden aldı. Ödül töreni, vergi rekortmenlerinin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.