Kültür Sanat Tülin Dizdaroğlu’ndan ‘siyah beyaz’ hayatlar: “İmge ve Teslimiyet”

Tülin Dizdaroğlu’ndan ‘siyah beyaz’ hayatlar: “İmge ve Teslimiyet”

04.11.2016 - 11:13 | Son Güncellenme:

“Geleceği Biriktirmek” programı kapsamında Sinoplu fotoğraf sanatçılarının belgesel fotoğraf seçkilerinden oluşan sergi dizisinin ilki, 12 Kasım - 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Hal Sinop Buluşma Merkezi’nde düzenleniyor.

Tülin Dizdaroğlu’ndan ‘siyah beyaz’ hayatlar: “İmge ve Teslimiyet”

“Geleceği Biriktirmek” programı kapsamında Sinoplu fotoğraf sanatçılarının belgesel fotoğraf seçkilerinden oluşan sergi dizisinin ilki, 12 Kasım - 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Hal Sinop Buluşma Merkezi’nde düzenleniyor. “İmge ve Temsiliyet” temalı sergisinde Tülin Dizdaroğlu, siyah beyaz fotoğraflarıyla günlük hayatta gözden kaçan karşılaşmalara dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Sinop doğumlu sanatçı Tülin Dizdaroğlu’nun, üretim, tüketim, tüketici, sürdürülebilir yaşam, sağlık ve insan konularında tekrar düşünülmesini sağlayacak “İmge ve Temsiliyet” temalı siyah beyaz belgesel fotoğrafları, 1 Aralık 2016 tarihine kadar Hal Sinop Buluşma Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

İnsan olma durumu

Tülin Dizdaroğlu, artık yok olan ve tüketim alışkanlıklarının hızlı değişimi sonucunda neredeyse kaybedilmiş önemli bir an’a ve olguya dikkat çektiği siyah beyaz fotoğraflarında “insan olma” durumunun altını çiziyor.

Sergide, ‘organik ya da inorganik’ kavramlarının yoğunlukla tartışıldığı bugünlerde emek yoğun bir işin temsilcileri olan pazarcı kadınları öne çıkarıyor. Kentlilerin tüketim hazlarının en üst düzeye çıkarılmasına yönelik mühendislik çalışmalarının yapıldığı ve tasarımların geliştirildiği bu zaman diliminde, yerel bir kamusal alan olan ‘pazarda’ objektiflere yakalanan kadınların temsil ettikleri durum ‘yorumsuz’ sunuluyor.