Aile Tüm çocuklar meyve ile özgür!

Tüm çocuklar meyve ile özgür!

30.11.2011 - 10:01 | Son Güncellenme:

Çölyak ve Diyabet hastası çocuklara dikkat çekmek için başlatılan “Sana da YASAK mı?” isimli proje, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Tüm çocuklar meyve ile özgür

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, PKU Aile Derneği ve Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden CarrefourSA’nın desteklediği PKU, Çölyak ve Diyabet hastası çocuklara dikkat çekmek için başlatılan “Sana da YASAK mı?” isimli proje, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Haberin Devamı

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen, PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay ve CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay’ın katıldığı toplantıda; PKU, çölyak ve diyabetli çocukların yaşadıkları beslenme problemlerine sosyal problemlerin eklenmemesi amacı ile toplumsal farkındalık yaratılması ve hastalıklar hakkında topluma doğru bilgiler verilmesi konuları kapsamlı şekilde ele alındı. Proje; Türkiye’de her yüz kişiden birinin çölyak hastası olması, her yıl yaklaşık 500 bebeğin PKU hastası olarak dünyaya gelmesi, 10 milyon diyabet hastası bulunması ve söz konusu hasta sayılarının akraba evlilikleri sebebiyle her geçen gün hızla artıyor olması sebebi ile oldukça önem taşımakta.

Haberin Devamı

Sağlıklı çocuklar ile diyetli çocukların ortak tüketebildikleri ve Sağlık Bakanlığı’nın da desteğiyle okullarda satılması zorunlu kılınan tek besin maddesinin meyve olması sebebi ile okullarda meyve tüketiminin arttırılmasının kritik önemi, bir yıl boyunca uygulanacak olan proje ile vurgulanacak. Bu amaç doğrultusunda Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri ile CarrefourSA çalışanları, her hafta bir ilköğretim okulunu ziyaret ederek; Diyabet, Çölyak ve PKU hastalıklarını öğrencilere anlatmak için hazırlanan çizgi filmi öğrencilere izletecek olup, Bakırköy’deki tüm CarrefourSA mağazalarında dağıtılacak ücretsiz hikaye kitapları ile de bilinçlendirme çalışmalarına destek verecekler.

Bakırköy ilçesinde toplam 28 ilköğretim okulunda uygulanacak proje Haziran 2012’ye kadar devam edecek olup, bu süre içinde CarrefourSA tarafından tüm okullara ücretsiz meyve dağıtılarak, çocuklar arasında sağlıklı beslenme ve meyve tüketimi teşvik edilecek.

Bilgi İçin:
Esra Ekşi 0 507 318 42 53
Didem Sökmen 0 507 437 14 47

Yazarlar