Teknoloji Tüm Detaylarıyla HTC One A9!

Tüm Detaylarıyla HTC One A9!

22.10.2015 - 10:15 | Son Güncellenme:

Bir süredir hakkında çıkan dedikodular ile gündemden düşmeyen HTC One A9, resmen tanıtıldı! Özellikle tasarımı sızdıktan sonra iPhone'a benziyor yorumları ile gündemde kalan ve özellikleri ile birlikte haber...

Tüm Detaylarıyla HTC One A9

Bir süredir hakkında çıkan dedikodular ile gündemden düşmeyen HTC One A9, resmen tanıtıldı! Tüm detaylarıyla... Özellikle tasarımı sızdıktan sonra iPhone'a benziyor yorumları ile gündemde kalan ve özellikleri ile birlikte haber konusu olmaya devam eden HTC One A9, bugünse resmi bir şekilde duyuruldu. Bizzat yeni amiral gemi modelini gözler önüne seren HTC, bununla birlikte telefona dair önemli teknik detayları da bizler ile paylaştı. Lansmanına katıldığımız ve sizler için ayrıntılarına değindiğimiz One A9'un teknik detaylarına bir göz atalım... Görünüm açısındna iPhone 6S ile oldukça benzerlik taşıyan A9, 5 inç büyüklüğünde ve 1080p Full HD (441 ppi) çözünürlük sunan bir ekran ile birlikte geliyor. AMOLED teknolojisi sayesinde canlı bir görünüm elde etmemizi sağlayacak olan ekran, 2.5D Corning Gorilla Glass 4'ten meydana gelmekte. Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 617 yonga setinden olan cihaz, grafik arabiriminde Adreno 405 setini kullanacak. 3 GB ve 4 GB bellek seçeneklerine tabi tutulan modelin 13 MP arka kamera ve 4 MP ön kamera gibi detaylara da sahip olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

1080p videolar kaydedebilen telefon, ne yazık ki 4K video desteği sunmuyor fakat lensin son koruma camı sapphire(safir) tercih edilmiş. Kısacası, kırılmayacağı konusunda garanti veriyorlar. Depolama alanı konusunda karşımıza sadece 16 GB ve 32 GB seçenekleri ile çıkan HTC, ayrıca A9'da 2150 mAh gücünde bir bataryaya yer vererek biraz şaşırttı. Zira son zamanlarda çıkan akıllı telefonlarda 3000 mAh ile karşılaşıyorken bu tarz bir tutumun sergilenmesi olumsuz karşılanabilir.

Cihazın önemli detaylarına da değinmekte fayda var. İlk defa bir akıllı telefonda, gelişmiş ses kartı bulunan yeni nesil anakartlarda kullanılan 24-Bit ses kalitesi veren çip kullanılmış. Fotoğraf tutkunlarını sevindirecek haber ise yine HTC'den geldi. JPG ve DMG formatlarını aynı anda kaydeden One A9 ile çekim sonrasında odaklamayı bilgisayarınızdan da yapabilmeniz mümkün. Bitti mi? Bitmedi... Google'ın Nexus cihazlarıyla birlikte gelen Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi sürümü, One A9'da da yüklü olarak geliyor. Dünyada ilk kez metal kasayı geliştiren ve kullanan markanın HTC olduğunu fakat iyi reklam yapamadıklarını belirten HTC Türkiye Başkanı Canan TAŞAR, depolama sistemiyle alakalı da sevindirici bir haber paylaştı.

Haberin Devamı

16 GB dahili depolama alanına sahip One A9'a bir MicroSD kart taktığınızda ister kart olarak harici, isterseniz de 16 GB dahili depolama alanının üstüne ek yaparak tek bir partition(bölümleme) olarak kullanabiliyorsunuz. 399 Dolar TR fiyatıyla 2.400 TL civarı başlangıç fiyatı ile birlikte gelen ve Opal Silver, Carbon Grey, Deep Garnet ve Topaz Gold olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olacak olan One A9'un Kasım ayının ilk haftalarında satışa sunulması bekleniyor. Dilerseniz şimdi HTC Türkiye Başkanı Canan TAŞAR ile Dinçer KARACA'nın detaylı röportajıyla sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler: HTC'nin yeni gözdesi hakkında ne düşünüyorsunuz?