Gündem Tüm Kurumlar İçin Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

Tüm Kurumlar İçin Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

27.05.2015 - 10:58 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Tüm Kurumlar İçin Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri

Vatandaşın artık internette yapabilecekleri kamu işlemleri oldukça geniş bir kapsama ulaşıyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş ağı emekli maaşı hesaplama uygulamaları gibi pek çok önemli online sigorta hizmetlerinin dijital platform üzerinde vatandaşa sunulmasına yol açıyor. Günümüz modern çağında teknolojiyi en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında gelen ve dijital platform üzerindeki geniş hizmet ağı ile vatandaşa son derece önemli kolaylıklar sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile vatandaşların oldukça pratik bir şekilde sigorta işlemlerini internet üzerinden yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte vatandaşlar sigorta işlemlerini internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulamasında sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri konuların başında gelen yaşlılık dönemlerinde emekli olmaları durumunda alacakları emekli maaşının ne kadar olacağını kolay bir şekilde internet üzerinden öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online emekli maaşı hesaplama uygulaması sadece SSK sigortası mükelleflerine yönelik olarak hizmet verirken, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta mükelleflerine özel olarak geliştirilen ve hizmete açılan farklı uygulamalar bulunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi üç farklı sigorta kolunun da emeklilik şartlarının farklı olması nedeni ile dijital platformda emekli maaşı hesaplama hizmetlerinde bu şekilde bir ayrım gerçekleştiriliyor. Dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alınabileceğinin öğrenilmesini sağlayan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasında vatandaşların öncelikli olarak T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin girişini yapmaları gerekiyor. Böylelikle son derece pratik bir şekilde emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme fırsatından 7 gün 24 saat internet kolaylığında faydalanabiliyor.

Emekli vatandaşların hem emekli maaşlarının en güncel tutarını öğrenebilmeleri hem de emekli maaşları üzerinde herhangi bir kesinti bulunup bulunmadığını öğrenebilmeleri için dijital platform üzerinde emekli maaşı sorgulama hizmetleri kolay bir şekilde online olarak yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan E-SGM uygulamasında bakım çalışmalarına gitmesi nedeni ile E-SGM hizmet uygulaması geçici süreliğine servis dışı olarak bulunuyor. Bu neden ile de emekli vatandaşlar emekli maaşı bilgilerine e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm işlemlerde olduğu gibi e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Böylelikle e-hizmet kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları içerisinde sigorta koluna göre listelenen 4A, 4B ve 4C hizmet bilgisi seçeneklerinden emekli oldukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor.