Ruh Sağlığı Tüm olumsuzlukları ortadan kaldıran teknik: QEPR

Tüm olumsuzlukları ortadan kaldıran teknik: QEPR

11.03.2019 - 11:32 | Son Güncellenme:

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisinin yaratıcısı, “Dünyanın En İyi Spiritüel Terapisti” ödüllü İngiliz Paul Emery'nin geliştirdiği teknikler ile tüm olumsuzlukları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Peki, geliştirdiği teknikler nelerdir, nasıl uygulanıyor, tüm bu soruların cevabı röportajımızda...

Tüm olumsuzlukları ortadan kaldıran teknik: QEPR

Gülşah Karaman / PembeNar Özel

Haberin Devamı

En son bilimsel keşiflere, psikolojiye ve nöroloji bilimine dayalı, negatif duyguların beyinde nasıl oluşturulduğuna, saklandığına ve sonrasında nasıl açığa çıktığına odaklanan “QEPR” tekniğini yaratan, bu teknikle binlerce kişinin hayatını değiştiren ünlü terapist Paul Emery, sizi engellediğini düşündüğünüz olumsuzluklarla savaşmanıza yardımcı oluyor.

Stres, kaygı ve travmaya bağlı sorunlarınızdan bir saat kadar kısa bir sürede kurtulmanızı sağlayan QEPR yönteminin başarı oranı yüzde 85 ve terapilerden her yaşta insan yararlanabiliyor. Anında sonuç gösteren bu özel terapiler sayesinde fobilerinizden, takıntılarınızdan ve hatta fiziksel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz

Yeniden Türkiye'ye gelen Paul Emery ile geliştirdiği teknikleri konuştuk.

Haberin Devamı

Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Psikolog, terapist, şifacı?

Kendi kendime psikoloji okumama ve West Of England Üniversitesi’nde yarı zamanlı danışmanlık eğitimi almama rağmen kendimi esasen terapist olarak tanımlıyorum. Ben, benden destek alan insanların duygusal ve fiziksel sağlığa kavuşmalarına yardımcı olan biriyim, çünkü bir çok farklı formda terapi konusunda donanımlıyım. Bu bahsettiğim çağdaş terapi teknikleri arasında NLP, EFT, TFT ve en son tekniğim: “Havening” bulunuyor. Bu teknik son olarak Birleşmiş Milletler’de sunuldu ve bu tekniğin pozitif etkisi Kings College Cambridge’de gerçekleşen başarılı bir bilimsel deney ile kanıtlandı.

Sizin de sosyal fobiniz vardı ve kendi kendinize yenmeyi başardınız. Bu yolculuktan bahseder misiniz?

14 yaşlarımdayken çok utangaç ve çekingendim, kendi tanıdığım insanlar ile birlikteyken bile oldukça huzursuzdum. Doktorum bana “sosyal fobi” teşhisi koydu ve bana bazı ilaçlar kullanmamı önerdi. Ben bu ilaçları kullanmaya istemedim. Bu sorunun üstesinden kendi başıma gelmeye karar verdim. Öncelikle psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okumaya başladım ve kendime yardım edip edemeyeceğimi görmeye çalıştım. Bu süreçte hipnoz yöntemini de denedim, uyurken kendi doldurduğum kasetleri dinledim. Ancak bu yöntemlerden hiç biri işe yaramadı. Daha sonra, bir çok farklı psikolog ile farklı terapi yöntemleri denedik, fakat bunlar da faydalı olmadı!

Haberin Devamı

35 yıl boyunca hiç bir yöntem işe yaramadığı için artık cesur ve güçlü biri olup, bu sorunla birlikte yaşamaya karar verdim. Yine de her gün bu sancılı semptomları göz ardı etmeye çalışmak çok zordu. Uzun yıllar sonunday, parmak uçları ile hafifçe vurma(tapping) tekniği ile tanıştım, özellikle TFT (Thought Field Therapy) benim ve benden destek alanlar için çok faydalı oldu, en zorlu vakalarda bile işe yaramayı başardı.

“NLP, EFT, TFT ve Havening” tekniklerini kısaca açıklayabilir misiniz?

Geleneksel danışmanlık metodları ile ilgili eğitim aldıktan sonra Doktor Richard Bandler’dan ve ünlü İngiliz terapist Paul Mckenna’dan NLP eğitimi aldım. Kısaca anlatmak gerekirse NLP, neden sorunlarınız olduğunuz ile değil nasıl sorunlarınız olduğu ile ilgileniyor. “Bir sorununuz olduğunu nasıl anlarsınız?” Bu sorunun cevabı duyularınızı nasıl kullandığınız ile ilgilidir. Probleminizi düşündüğünüzde ne görüyorsunuz, ne duyuyorsunuz ve ne hissediyorsunuz? Bir terapist yardımıyla sorununuzu duyularınızla nasıl ifade ettiğinizi anlamanız büyük farklar yaratacak ve sizin için çok faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

EFT ve TFT ise akupunkturda olduğu gibi Meridyen Enerji Sistemi içerisinde oluşan duygusal tıkanmaları serbest bırakarak çalışır. Bu tekniklerde kesinlikle iğne kullanılmaz, basit bir şekilde spesifik ve güçlü akupunktur noktalarına hafifçe vurarak, vücut içerisinde biriken duyguların serbest bırakılması sağlanır.

“Havening” tekniği ise yaklaşık 5 sene önce eğitimini aldığım bir teknik ve tamamen Nörobilim’e dayanıyor. Kurucusu Doktor Ronald Ruden, 15 yıl öncesinde, kollara, ellere ve yüze yapılan rahatlatıcı dokunuşların beyinde kimyasal değişimlere neden olduğunu ve bu değişimin hızlıca duygusal stresi ortadan yok ettiğini keşfetmişti.

Stres ve kaygıdan uzaklaşmak amacıyla “dokunmak”, dünya üzerindeki en eski terapi yöntemlerinden birisi. Bir düşünün: sevdiğimiz biri üzgün olduğunda, ona dokunmak ve onu rahatlatmak isteriz, bu bir içgüdüdür. Hatta bu bebeklere bile uyguladığımız bir yöntem, öyle değil mi? Kendimizi rahatlatmak için de genellikle yüzümüzü ve ellerimizi ovuştururuz.

Haberin Devamı

NLP, EFT ve TFT teknikleri kimlere uygulanıyor?

Bu teknikler geçmişte yaşanmış, şu an yaşanan veya gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir duygusal kaygı, korku, fobi, üzüntü ve öfkenin tedavisinde kullanılabilir. Fiziksel ağrılar da buna dahildir, örneğin çoğu insanın şikayetçi olduğu bel ağrısı. Yöntemleri farklı olsa da bütün bu teknikler endişelere çözüm sunabiliyor.

Enerji iyileştirme modeli olan QEPR tekniği insanları negatif duygulardan ve stresten arındırıyor. Bu yöntemin diğer yöntemlerden farkı ne?

QEPR sadece bir enerji tedavi yöntemi değil, bundan çok daha fazlası. İçinde enerji tedavi elementlerini barındırıyor tabii ki, ancak QEPR benim şuana kadar eğitimini aldığım, test ettiğim ve dünyanın bir çok yerinde, kraliyet ailesinden CEO’lara, binlerce insan üzerinde deneyimlediğim tüm tekniklerin bir kombinasyonu.

Stres, gerginlik ve fobiler sonsuza dek ortadan kaldırılabiliyor mu, yoksa devamlı bir tedavi mi gerekli?

Bu sorunlar çoğunlukla ortadan kaldırılabiliyor ve insanlar genellikle sürekli tedaviye ihtiyaç duymuyor. Bu kanıtlanmış bir gerçek. Yine de insanlar bu teknikleri kullanmaya devam edebilirler. Seansımız boyunca onlarla gelecekte yaşayabilecekleri stres ve kaygıları yenmek ve onlara kendilerini iyi hissetmelerini sağlayabilecek yöntemleri paylaşıyorum. Tekniklerimin vücuda ve beyne tamamen pozitif etkisi bulunuyor. Bu teknikler size kendinizi rahatlamış ve pozitif hissettiriyor bu nedenle onları uygulamanızın bir zararı olduğunu düşünmüyorum.

Günümüzde pek çok hastalığın ve bozukluğun kaynağı olarak bilinçaltında yatan etmenler gösteriliyor. Bu yüzden ilaçlı tedaviler yerine alternatif yöntemler tercih ediliyor. Sipiritüel terapiler bu anlamda ne kadar etkili?

Eğer bir teşhis konulduysa, insanlar her zaman için doktorlarının tavsiyelerini dinlemelidir. Ancak, alternatif yöntemler de bilinçaltı faktörlerini, geçmiş travmaları ve stresi azaltarak, hastalıkların tedavisine yardımcı olabilmektedir.

Hangi işi yaparsak yapalım, kim olursak olalım meditasyon ve alternatif tedavi yöntemleri hepimiz için bir ihtiyaç haline geldi. Bunun sebebi nedir? Modern dünya zihnimizi nasıl etkiliyor?

Yaşadığımız günlerde insanların geçmişe kıyasla daha az uyku uyuduğunu, daha çabuk dikkatinin dağıldığını, daha çok kilolu olduklarını ve daha çok strese maruz kaldıklarını görüyoruz.
Yaşam, geçmişte daha kolaydı; önceliğimiz hayatta kalma içgüdüsüyle temel ihtiyaçlarımızı (beslenme, barınma vs.) karşılamaktan ibaretti.

Şimdi ise sürekli olarak seyahat etmek, sayısız mail’e cevap vermek, sosyal medya ile ilgilenmek ve aile-iş dengesini kurmak durumundayız. Sürekli olarak daha çok para kazanmak, en azından başkalarının gözünde daha başarılı olmak konusunda bir baskı altındayız. Kısacası hiç bir zaman olmadığı kadar baskı altındayız ve daha önce sahip olduğumuz basit hayatla olan bağlantımızı neredeyse kaybettik.

Modern dünyada meditasyon metodları büyük ilgi görüyor, çünkü duygusal ve fiizksel sağlığımızı kontrol altına alabilmeli ve daha huzurlu yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu noktada QEPR tekniği oldukça fayda sağlıyor. Meditasyon genellikle sonuçlarını yavaş alabildiğiniz ve sabırlı olmanız gereken bir yöntem, QEPR ise daha hızlı ve daha efektif, mutluluğumuzu engelleyen geçmiş travmalardan, günümüzde yaşanan strese kadar bir çok sorunu çözmeyi sağlıyor.

Söylemek istediğim şu ki: Sağlığınız konusunda endişe içindeyseniz ve hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsanız, neden QEPR’ı deneyemesiniz ki?

Yazarlar