Gündem Tuna Ötenel 10 yıl sonra yeniden sahnede

Tuna Ötenel 10 yıl sonra yeniden sahnede

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk caz plağı unvanına sahip ‘Jazz Semai’ye imza atmış üç isimden hâlâ aramızda olan tek sanatçı, Türkiye cazının en önemli isimlerinden Tuna Ötenel, 10 yıldır uzak olduğu müzik sahnesine dönüyor.

Tuna Ötenel 10 yıl sonra yeniden sahnede

Yarın akşam Salon İKSV’de gerçekleşecek, 24. İstanbul Caz Festivali’nin habercisi özelliği taşıyan ‘Tuna Ötenel ve Dostları ile Bir Caz Gecesi’, 2008 yılında ameliyat olduktan sonra geçirdiği felç yüzünden müzikten ayrı kalan Ötenel’i tekrar müzikseverlerle buluşturacak.
Emin Fındıkoğlu’nun müzik direktörlüğünü üstlendiği ‘Caz Gecesi’nde Ötenel’e Fındıkoğlu’nun yanı sıra Sibel Köse, Hakan Behlil, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Murat Verdi, Can Kozlu ve Hasan Kocamaz’ın aralarında bulunduğu müzisyen dostları eşlik edecek.

Haberin Devamı

Babası Cevdet Ötenel de kendisi gibi çok yönlü bir müzisyen olan ve keman çalmaktaki yeteneği nedeniyle Ötenel soyadını alan Tuna Ötenel, piyano ve vurmalı çalgılar ile saksofon ve kornet gibi bakır üflemelilerde de üstün yeteneğini gösterdi. 1978’de Erol Pekcan ve Kudret Öztoprak ile kaydettiği ‘Jazz Semai’, Türkiye’de bu türde yapılmış ilk kayıt olarak tarihe geçti.