Rize Tunca'da 50 Yıllık Yol Sorunu Çözülüyor

Tunca'da 50 Yıllık Yol Sorunu Çözülüyor

09.03.2018 - 17:13 | Son Güncellenme:

.

Tuncada 50 Yıllık Yol Sorunu Çözülüyor

Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinin 50 yıllık yol sorunu çözülüyor.
Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yerebakan ile Rize İl Genel Meclis Başkan Vekili Zekeriya Bozkan’ın geçtiğimiz yıl müjdesini verdikleri Ardeşen Tunca dere içi yolu için bugün etüt çalışmaları başladı.
Ardeşen Fırtına Vadisi’nden başlayarak, Tunca Vadisi boyunca dere içinden geçecek olan yeni yol projesi, Tunca Vadisi’nin el değmemiş ve bakir güzelliklerini ortaya çıkarmakla birlikte yeni turizm merkezlerinin de oluşmasına vesile olacak. Dere içi suyu kullanılarak bölgede yapılan Rafting ve Kano sporları turizm odaklı olacak. Ayrıca vadi için de günübirlik dağ yürüyüşü ve kamp aktiviteleri de yapılabilecek. Pirinçlik köyü güzergâhını Tunca dere içi yoluna bağlamakla, civar köylere giden diğer grup yollarındaki yoğunluğu da azalmış olacak.
Güzergâh boyunca yaklaşık 13 köy ve 15 yayla da bu yolun tamamlanmasıyla rahat bir nefes alacak. Konuyla ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz “Dere içi grup yolumuz için etüt çalışmalarına başladık. Allah’ın izniyle yakında da ilk kazmasını vurmak da nasip olur inşallah. Hayaldi gerçek oluyor. Durmak yok yola devam. Daha yaşanabilir bir tunca için dev bir adım. Tunca halkı geleceğin Ayder’i olmaya hazır mı?” ifadelerini kullandı.