Edirne Tunca Nehri Kenarındaki Çöpleri Topladılar

Tunca Nehri Kenarındaki Çöpleri Topladılar

17.09.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

Tunca Nehri Kenarındaki Çöpleri Topladılar

EDİRNE (AA) - Edirne'de, İspanyol öğretim görevlisi Begona Rodriguez öncülüğünde bir araya gelen "Plastiğe Hayır" grubu Tunca Nehri kenarında çöp topladı.

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, sosyal medyadan başlattığı "Plastiğe Hayır" kampanyası kapsamında zaman zaman nehir kenarlarındaki plastik atıkları toplayarak çevre temizliğine dikkat çekmeye çalışıyor.

Tunca Nehri kenarındaki çevre temizliği etkinliğine vatandaşlar da destek verdi. Çevreci grup onlarca poşet çöp topladı.

Begona Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları tüm farkındalık çalışmalarına karşın vatandaşların çöplerini doğaya atmaya devam ettiğini söyledi.

Amaçlarının hem plastik atıklarını toplamak hem de insanların plastik kullanımı alışkanlığını değiştirmek olduğunu ifade eden Rodriguez, "“Her zaman aynı manzara. Ben elimden geleni yapıyorum. Sürekli temizlik yapıyoruz. Ama geri geldiğimizde yine aynı şeyi görüyoruz. Hatta bazen daha kötü durumlarla karşılaşıyoruz. Değişen bir şey yok” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Etkinliğe destek veren Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) Başkan Yardımcısı Orkun Akman da çevre temizlik bilincinin arttırılması gerektiğini belirterek, "Temizlik konusunda hassas olmalıyız. Topladığımız cam atıklarında şunu gördük. Bazı alkol markalarının depozitolu şişeleri oluyor. Onların hiçbirine rastlamıyoruz. İnsanlar demek ki depozitolu şişleri yanına alıp götürüyorlar. İşlerine yaramayanları da atıyorlar. Şöyle bir uygulama yapılabilir. Toplanan çöplerin kilo karşılığında para ya da başka bir karşılığı verilirse çöplerin birikmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.