Gündem Tunceli’de 14 PKK’lı terörist öldürüldü

Tunceli’de 14 PKK’lı terörist öldürüldü

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de bölücü terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon sonrası yapılan arama tarama faaliyetinde, 14 teröristin cesedi bulundu.

Tunceli’de 14 PKK’lı  terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre, Tunceli’de başlatılan, “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım-40” operasyonu sürüyor. Merkez Karşılar Köyü Bali Deresi bölgesinde kış üslenmesi hazırlığı içerisinde olan teröristlere İHA ile operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, 9 erkek ve 5 kadın olmak üzere 14 teröristin cesedi bulundu. Operasyonda teröristlere ait 15 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, iki BKC makineli tüfek, iki M-16 piyade tüfeği, bir Zagros keskin nişancı tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, 25 el bombası, 2 kilogram C-4 patlayıcı, yedi RPG-7 antitank mühimmatı, iki RPG-7 antipersonel mühimmatı, 10 RPG-7 sevk fişeği, 633 BKC fişeği ve daha pek çok mühimmat ele geçirildi.

PKK bombasına imha

Van Erciş’te vatandaşların ihbarı üzerine polis, Van-Ağrı Karayolu üzerinde arama, tarama çalışması yaptı. Yapılan aramalarda, Erciş ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki trafo yakınında menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı tespit edildi. Çevre güvenliği alındıktan sonra bomba patlatıldı. l DHA