Gündem Tunceli’de bulunan ceset, kaçırılan öğretmene ait çıktı

Tunceli’de bulunan ceset, kaçırılan öğretmene ait çıktı

15.07.2017 - 09:32 | Son Güncellenme:

Tunceli-Pülümür karayolunda Pülümür çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan cesedin, teröristler tarafından 16 Haziran’da kaçırılan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Tunceli’de bulunan ceset, kaçırılan öğretmene ait çıktı

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kısa sürede alacaklarını belirten Vali Sonel,
"Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi. Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’a ait olduğunu öğrendik. Naaşın Gümüşhane'ye nakli için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü. Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı. Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm. Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi gelmeden önce konuşmuştum. Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim. Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KARNELERİ DAĞITIP MEMLEKETİNE GİDİYORDU
Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.,

Haberin Devamı

CENAZESİ OTOPSİDEN SONRA MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ
24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz Malatya adli tıp kurumundaki otopsiden sonra memleketi Gümüşhane’ye gönderildi. Sabah erken saatlerde Tunceli’den Malatya’da bulunan Adli Tıp Kurumuna getirilen Yılmaz’ın cenazesi yaklaşık 4 saatlik bir otopsi incelemesinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla memleketi Gümüşhane’ye götürüldü. Yılmaz’ın Cenazesi Malatya’ya getirildikten sonra Adli Tıp Kurumuna cenaze işlemlerini takip etmek için gelen Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Memur-Sen Malatya şube Başkanı Kerem Yıldırım’da bulundu. Cenazeyi Gümüşhane’ye gönderdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Kerem Yıldırım, Necmettin öğretmen bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalıştığını, eğitim neferlerinden birisi olduğunu söyleyerek cümlelerine şöyle devam etti: “Maalesef karanlıktan yara gibi kaçan terör örgütü bu genç kardeşimizi şehit etti. Şuanda gerçekten çok üzgünüz neslimizin geleceğe taşınması gençlerimizi çocukların değerlere bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarıma saygı duyması gereken insanlar maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit etiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonrada devam ettireceğiz. bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluğuz bunu 15 Temmuz'da gösterdik, 15 yıl dönümünde bugün göstermeye devam edeceğiz. Allah mekânını cennet eylesin milletimize başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı