Tunceli Tunceli'de Okuma Yazma Kursları

Tunceli'de Okuma Yazma Kursları

15.02.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Tuncelide Okuma Yazma Kursları

TUNCELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Tunceli’de oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Tunceli Valiliği Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı, ilgili kurumların müdürleri, muhtarlar ve basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yosunkaya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği ülkemize olduğu gibi ilimize de hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Tunceli’de okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için her kurumun üzerine düşeni hızlı bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Yosunkaya, şunları kaydetti:

"İlimiz her dönem eğitimle anılan bir kent olması tüm vatandaşlarımızın oluğu gibi bizler için de sevindiricidir. Bunun devamlılığı için ilgili kurumlarımız üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan bu proje ile de 81 ilde merkez ya da köylerinde, ilçelerinde veya mezralarında yaşayıp okuma yazma bilmeyen her yaş grubundan vatandaşları tespit ederek onları kurslarımıza katılmaya davet edeceğiz. Şartları uygun olmayanlara da biz öğretmen görevlendirerek bulunduğu yerde kurs vereceğiz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için hazırlanan formların tüm kurumlara dağıtılması karara bağlandı.?