Tunceli Tunceli'de Okuma Yazma Kursları

Tunceli'de Okuma Yazma Kursları

21.02.2018 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Tuncelide Okuma Yazma Kursları

TUNCELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Tunceli’de oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Tunceli Valiliği Toplantı Salonunda Vali ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel başkanlığında yapılan toplantıda, kentteki kurumların ilde okul yazarların durumu için başlatılan çalışmalar değerlendirildi.

Çalışmanın hızlandırılması talimatını veren Vali Sonel, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllarda da Türkiye genelinde okuma yazma seferberlikleri başlatılmıştı. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Biz okuma yazma konusunda şanslı illerdeniz. Burada okuma yazma bilmeyen vatandaşımız az da olsa mevcut. Tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar hepimize görev düşüyor ve hepimiz etrafımıza bakacağız. Vatandaşlarla Belediyemizin Valiliğimizin kapılarını açtık. Burada vatandaşlarla görüştüğümüzde bir kaç kişi de olsa okuma yazma bilmeyen vatandaşımızla karşılaştığımız oldu. Burada tüm kurumların nerede yaşarsa yaşasın okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız varsa onlara ulaşacağız ve bu konuya özel bir önem vereceğiz."

Haberin Devamı

Okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlara her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacaklarını vurgulayan Sonel, "Vatandaşımız yeter ki okuma yazma öğrenmek istesin. Her yer okul. Vatandaşımız bize gelemiyorsa, engeli ya da sağlık sorunları varsa biz onun evine gideceğiz ve ona okumayı yazmayı öğreteceğiz." diye konuştu.

Toplantı, kurum temsilcilerinin okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile tamamladı.