Tunceli Tunceli'de "Yeni Dünya Düzeni Ve Türkiye İdeali" Konferansı

Tunceli'de "Yeni Dünya Düzeni Ve Türkiye İdeali" Konferansı

22.02.2018 - 00:13 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: "Anadolu toprakları dünyanın jeopolitik merkezidir. Dünya Anadolu toprakları üzerinden şekillenir"

Tuncelide Yeni Dünya Düzeni Ve Türkiye İdeali Konferansı

TUNCELİ (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Anadolu topraklarının dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu, dünyanın Anadolu toprakları üzerinden şekillendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Külünk, Tunceli Belediyesince Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" konulu konferansta yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'de vatandaşın devletten kopuk olduğunu, bugün ise devletin tüm kapılarının halka açık olduğunu belirtti.

Devlet ile vatandaş birlikteliğine en güzel örneklerinden birinin Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel olduğunu ifade eden Külünk, Sonel'in her gün Tuncelililerle iç içe olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

"Anadolu toprakları dünyanın jeopolitik merkezidir. Dünya Anadolu toprakları üzerinden şekillenir. Anadolu topraklarına hakim olan dünyaya hakim olur. Anadolu topraklarında bulunan devlet, kiminle ittifak ederse dünya sisteminin kuvvet merkezini orası oluşturur. Bugünkü kavgada bu. Türkiye kimin yanında duracak. Hayır biz kimin yanında değil, biz önce biz olduğumuzun farketmenin mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelenin adı milli bağımsızlık mücadelesidir."

Haberin Devamı

- "Asıl hedef Türkiye'dir"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Külünk, bu nedenle sınır ötesinde de harekat yaptığını belirtti.

Külünk, "FETÖ, DEAŞ, PKK üçü de aynı hattın eseridir. Üçünün de hedefi Orta Doğu'da haritayı değiştirmektir. Yani Amerika, Rusya, İran kendi askeriyle yapamadığını, kendi PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü üzerinden yapmak istemektedirler ve asıl büyük hedef Türkiye'dir." dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberlikle ancak geleceğe gidebileceğini anlatan Külünk, "İçeride bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. İçerde bütün farklılıklarımızı bir taraf bırakarak bayrak, bağımsızlık, devletin bekası, vatan, bölünmez bütünlük temelinde bir birimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Külünk'e yöresel ürünler hediye etti.