Tunceli TUNCELİ’NİN DUVARLARI GRAFİTİ İLE RENKLENİYOR

TUNCELİ’NİN DUVARLARI GRAFİTİ İLE RENKLENİYOR

28.09.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

TUNCELİ’NİN DUVARLARI GRAFİTİ İLE RENKLENİYOR

Tunceli’de gençler, belediye bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) eğitmenleri vasıtasıyla kentteki duvarlara grafiti çiziyor.
GENÇSEM’e devam eden gençlerin yanı sıra gönüllülerin de katılabildiği etkinliğin ilk gününe merkezin duvarlarına grafiti çizilerek başlandı. HDP Milletvekili Alican Önlü, Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun’un da katıldığı ilk gün etkinliğinde gençler, GENÇSEM’in duvarlarına grafiti çizdi.
Düzenlenen etkinliğe ilişkin bilgi veren GENÇSEM Sosyoloğu Mesut Kaplan, "Grafiti eski bir sanat dalı. Bizim amacımız kendi merkezimizin duvarından başlayarak gençlerde bir hobi yaratmak. Umarım kentin diğer kullanılmayan duvarlarına da sıçrar, gençlerde alışkanlık yaratı. Hem kentin duvarlarının renklenmesi açısından hem de çocuklara hobi yaratmak açısından iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinliği çocukları biraz sokaklarda kendilerini ifade edebilmeleri için biraz da internet ve telefon gibi şeylerden uzak tutmak için başlattık" dedi.
Etkinliği kent geneline yaymak gibi bir amaçları olduğunu anlatan Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun ise, "Bunu yaptığımız zaman şehirlerde tekdüze, monoton bir anlayışın dışına çıkmış olacağız; ki bu bizi için önemli. Bunun öncülüğünü GENÇSEM’deki arkadaşların başlatması nedeniyle bir gençlik çalışması olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda insanın kendi iç dünyasını, beynindekileri duvardaki resme yansıtması önemli. İnsan bazen konuşamadığını resimler anlatır. Biz de genç arkadaşlarımızın duygularını Dersim duvarlarına yansıtarak, Dersim Halkıyla beraber bir bütünleşmeyi sağlamak istiyoruz" diye konuştu.