Gündem Tunceli ve Erzurum sorumluları öldürüldü

Tunceli ve Erzurum sorumluları öldürüldü

13.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de önceki gün etkisiz hale getirilen 10 bölücü terör örgütü mensubundan birinin kırmızı listede aranan örgütünün sözde Tunceli saha sorumlusu “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban, birinin ise Erzurum eyalet sorumlusu “Roni-Munzur” kod adlı Mahmut Laçin olduğu açıklandı.

Tunceli ve Erzurum sorumluları öldürüldü

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 4 milyon lira ödülle aranan Çoban’ın, Ovacık ilçesinde, 2012’de Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un (34) şehit edildiği eylemin talimatını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

25 yıldır örgütteydi

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada da, 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanması içerisinde yer alan İbrahim Çoban’ın, 1994’te Tunceli’de 6 öğretmenin şehit edilmesi, 2 sağlık memurunun kaçırılması, 1999’da Çemişgezek Ulukale köyünde 2 güvenlik korucusunun şehit edilmesi, 2009’da TokatReşadiye Sazak köyünde 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi eylemlerine katıldığı belirtildi.

Açıklamada öldürülen teröristler arasında bulunan örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Mahmut Laçin’in, 4 Nisan 2018’de öldürülen aynı görevdeki “Panzer Kemal” kod adlı Medeni Sayılgan’ın yerine getirildiğinin tespit edildiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca operasyonda, teröristlere ait 4 M-16 piyade tüfeği, buna ait 16 şarjör, 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 5 şarjör, 9 el bombası, M-16 piyade tüfeğine ait 968 mühimmat, 54 kalaşnikof mühimmatı, 5 kütüklük, el telsizi, 2 ateşleme düzeneği, pil bloku, ateşleme kumandası, hard disk, gece görüş dürbünü, 49 elektrikli fünye, 5 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan düzenek ve 4 şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Eylem hazırlığı fotoğrafı!

Teröristler Çoban ile Laçin’in 23 Temmuz 2018’de kentin kırsalında bir araya gelip birlikte fotoğraf çektirdikleri öğrenildi. Çoban ve Laçin’in 2 ayrı terörist grubu olarak bölgede sansasyonel eylem yapmak için buluştukları sırada güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildikleri belirtildi. PKK’nın Erzurum grubuna, güvenlik güçlerince 2016 yılından Nisan 2018’e kadar Tunceli, Erzurum ve Bingöl’de çok sayıda operasyon düzenlenmişti. Söz konusu tarihler arasında Medeni Sayılgan’ın da yer aldığı 51 mensubu etkisiz hale getirilen örgütün Erzurum grubu tamamen çökertilmişti. Son operasyonda Laçin’in ölü ele geçirilmesiyle operasyonlarda ağır darbe alan örgütün sözde Erzurum grubunu yeniden oluşturmaya çalıştığı anlaşıldı. Laçin’in ölü ele geçirilmesiyle örgütün yeniden oluşturmak istediği Erzurum grubu ağır darbe aldı.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. l TUNCELİ DHA, AA

Haberin Devamı

Şehit Başsavcının eşi: 6 yıldır bu haberi bekliyordum

Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Samsun’da yaşayan eşi Cihan Uzun (39) ile çocukları Emir Kaan (11) ve Hakan Taner (7) büyük mutluluk yaşadı.

Şehit eşi Cihan Uzun, şunları söyledi: “Bu haberi duyduğum an çok mutlu oldum. 6 yıldır bu haberi bekliyordum. Teker teker hepsi toplanıyor hak ettikleri cezayı alıyorlar ya çok seviniyorum. Ben devletime her zaman güvendim, güveniyorum. Yıllar geçti ama tek tek eşimin intikamı alınıyor. Devletimiz şehit eşimin kanını yerde koymadı. Devletime, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür ediyorum, gurur duyuyorum. Eşim unutulmadı. Bu saldırıya emri veren beyin öldürüldü. Çorap söküğü gibi tek tek yok oluyorlar.”