Gündem Tüp mide ameliyatı ölümüne soruşturma

Tüp mide ameliyatı ölümüne soruşturma

05.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Tüp mide ameliyatı ölümüne soruşturma

Aşırı kilolarından rahatsız olan ve kilo verip hacca gitmek isteyen Emine Fidan (60), 27 Ocak’ta Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde genel cerrah Dr. M.Y.’ye başvurdu. 140 kilo olan Fidan’a 5 Şubat’ta M.Y. tarafından tüp mide ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra durumu ağırlaşan Fidan, 19 Şubat’ta Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunun ödem topladığı belirlenen Fidan, 2 kez de burada ameliyat edildi, ancak 27 Şubat’ta yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

‘Başkaları yanmasın’

Mehmet Abdurrahman Fidan, 43 yıllık hayat arkadaşının ihmal ve yanlış tedavi nedeniyle öldüğünü öne sürerek doktor M.Y. hakkında soruşturma açılması için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne ve savcılığa başvurdu. Fidan, “Doktora ameliyatın riskini sorduk. ‘Riski yok, başarılı ameliyatlar yapıyorum’ dedi. Ameliyat olmasını istemiyordum. Doktor bize ameliyatın çok iyi geçtiğini söyledi” dedi.

Eşinin doktor ihmali ve yanlış tedavi nedeniyle yaşamını yitirdiğini düşündüğü için otopsi yapılmasını istediğini söyleyen Fidan, adli tıp kurumuna dilekçe verdikten sonra eşinin otopsisinin yapıldığını anlattı. Fidan, “Eşimin doktor hatasına kurban gittiğini düşünüyorum. Hastanenin gerekli önlemleri almamasından dolayı hukuki yola başvurdum. Doktor beni yaktı, benden sonrakiler yanmasın” dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yönetimi ise doktor M.Y. hakkında soruşturma başlatıldığını, gerekli açıklamanın da soruşturma sonrası yapılacağını kaydetti. l SATILMIŞ AKKAŞ Afyonkarahisar DHA