Eskişehir TUREB’TEN VALİ YARDIMCISI GÜNAY’A ZİYARET

TUREB’TEN VALİ YARDIMCISI GÜNAY’A ZİYARET

21.06.2016 - 18:02 | Son Güncellenme:

.

TUREB’TEN VALİ YARDIMCISI GÜNAY’A ZİYARET

Eskişehir’e gezi amaçlı gelen Turist Rehberler Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı ve 48 tur rehberi, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’ı ziyaret etti.
Eskişehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette, Vali Yardımcısı Günay ve TUREB Başkanı Apalı, Eskişehir’in turizm potansiyelini konuştu. Şehrin turizm yönünden önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Günay, tur rehberlerine Eskişehir’i iyi bir şekilde gezmelerini ve kentin bilinen yerlerinden ziyade daha fazla bilinmeyen gezilecek yerinin olduğunu söyledi. Günay, "Ne söylerseniz söyleyin, ister doğa turizmi, ister sağlık turizmi açısından size bir kaynak bulabilirim. Başka hangi şehrin merkezinde kaplıca ve hamama girebilirsiniz. Bir Bursa’da bir de burada var. Eskişehir’e gelen bütün tur rehberlerini Eskişehir’i tanıyarak gezmelerini istiyorum. Benimle görüşmek tanışmak isteyen arkadaşlar bunları söyleyince mutlu oldum" dedi.
Vali Yardımcısı Günay’ın ardından konuşma yapan Başkan Apalı, "Biz, Eskişehir programına şöyle bir kriter getirdik, turizm bir planlama işidir ve buradan bir rehber talep edildiğinde ertesi gün buraya intikal edecek arkadaşlarım programa dahil olacaklardır. Arkadaşlarımız çok farklı dilleri, farklı kültürleri çok iyi derecede bilen, Türkiye’nin en donanımlı bir rehber grubudur. Bize bu şekilde bir rehber talep edildiğinde, buraya intikal edip tur gruplarının başına geçebilirler" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, valilik önünde hatıra fotoğrafı çektiren TUREB üyeleri Eskişehir turuna devam etti.