Antalya Türel, Kırcami'de Vatandaşlarla Buluştu

Türel, Kırcami'de Vatandaşlarla Buluştu

11.06.2018 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

Türel, Kırcamide Vatandaşlarla Buluştu

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kırcami Mahallesi'nde gerçekleştirilen mahalle toplantısına Türel'in yanı sıra AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin, Antalya milletvekili adayları Kemal Çelik ve Canbey Çetin de katıldı. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Türel, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Türel, Kırcami planlarının Antalya'nın kanayan yarası olduğunu ve görev aldığı ilk dönemde çok uğraşmasına rağmen, dönemin ilçe belediyesiyle gerekli koordinasyonun sağlanamaması nedeniyle çözülemediğini kaydetti. 2009'dan sonra kendisinin görevde kalmadığını hatırlatan Türel, kendisinden sonraki dönemde de bu plan sorununun çözülemediğini anlattı.

Türel, "2009-2014 yılları arasında seçimlerin yaşandığı dönemde de yeniden planların yapılması gündeme geldi. O dönemde kamu yararı ve toprak kurulu kararı gerekliydi. O kararların alınması konusunda da gereken adımları attık. O dönemki belediye başkanına bahane bırakmadık. Bizzat ilgili bakanlıklarla görüşmek suretiyle gerekli kararlar alındı." dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra kendisinin tekrar seçilmesiyle bu planların hayata geçirilmesi konusunda çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Türel, Muratpaşa Belediyesi'nden kendilerine gelen uygulama planını kendilerinin ilk meclis toplantısında onayladıklarını aktardı.

Revize planlarının tamamlanmasının ardından "18 uygulaması" denilen, imar uygulamalarının yapılması gerektiğini ve Muratpaşa Belediyesi'nin çalışmaları ele aldığını kaydeden Türel, "1 senelik süreçte 18 uygulamalarını tamamladık. 11 gün sonra biz de onayladık ve Muratpaşa Belediyesine gönderdik. Biz ne kadar hızlı hareket ediyoruz ama sanki biz oyalıyormuşuz intibası yaratılması haksızlık." diye konuştu.

18 uygulamalarına ilişkin itirazların da askıya çıktığını ve kendilerine 6 haziran 2018'de geldiğini belirten Türel, şöyle konuştu:

"Kuzey bölümü hariç, güney bölümü bize geldi. Kuzey kısmını içeren 18 uygulamalasıyla ilgili itirazların değerlendirildiği bölüm bize gelmedi. Doğuyaka muhtarı bize gelmiş 'Büyükşehir ne yapıyor?' diye. Bize bir şey gelmezse ne yapabiliriz? Bize geliş tarihi 6 haziran 2018 olan güney kısmındaki mahallelerin planlarını az önce onayladık. Bize 6 ayda gelen itiraz değerlendirilmesini ben 6 günde onayladım. Kırcami ile ilgili bize ne geliyorsa anında geçer. Biz de bunları böyle aylarca filan bekletmeyiz. Bize gelmemiş bir planın neden onaylanmadığını sormak da abesle iştigal."

Haberin Devamı

- "Biz gittikten sonra yaprak kıpırdamadı"

Antalya'da ilk döneminde 11 kavşak, 11 kilometre raylı sistem yaptıklarını kaydeden Türel, kendilerinden sonra Antalya'da "hizmetsizlik dönemi" yaşandığını söyledi.

"Antalya'da biz gittikten sonra yaprak kıpırdamadı. Yürüyen merdivenli engelli asansörlü yaya üst geçidi açtım. Bunlara resmi tören bile yapamadım. Kepezaltı, Santral'e CHP'li belediye 1 üst geçit yaptı. Allah razı olsun. O bir tane için Kılıçdaroğlu'nu getirdiler, törenler yaptılar. Olmayınca bir taneye bile törenler yapılıyor. Bunları yaparken tek gücümüz sizin bize desteğiniz. Bizim sesimiz sandıkta iyi bir destek olmadığında kısık çıkar. Bizim sesimiz, sizin sesiniz çünkü. Bu sesi güçlü hale getirmek sizin elinizde. O yüzden destek sizden hizmet bizden."