Muğla TURGUT REİS TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERNEĞİNDEN VALİ AMİR ÇİÇEK’E ZİYARET

TURGUT REİS TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERNEĞİNDEN VALİ AMİR ÇİÇEK’E ZİYARET

27.08.2015 - 20:51 | Son Güncellenme:

.

TURGUT REİS TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERNEĞİNDEN VALİ AMİR ÇİÇEK’E ZİYARET

Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (TAKSAD)Başkanı Tarık Eray Çakır, Başkan yardımcısı Pembegül Yıldız ile Girit Üniversitesi Araştırma Görervlisi ve Doktora Öğrencisi Eleni Psaradaki Vali Amir Çiçek’e ziyarette bulunarak dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türk Denizcilik tarihi üzerine yapılan akademik araştırmalara verdikleri destekten dolayı dernek başkanına teşekkür eden Vali Amir Çiçek “Türk Denizcilik Tarihinin en önemli kişiliklerden biri olan Turgut Reis’in gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması ve Türk Denizcilik tarihinin tüm yönleri ile aydınlatılması çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum. “dedi.
1.ve 2. Turgut Reis Türk Denizcilik Tarihi Uluslararası Sempozyumunu organize eden Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği başkanı ve yardımcısı düzenlenen sempozyum kitapçıklarını Vali Amir Çiçek’e sunduğu görüşmede Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (TAKSAD)Başkanı Tarık Eray Çakır Bodrum Belediyesi, Uluslar arası Deniz Tarihi Birliği ve Piri Reis Üniversitesi işbirliği ile 2016 Ekim ayı içerisinde 3. Turgut Reis Türk Denizcilik Tarihi Uluslar arası Sempozyumunun hazırlıklarının devam etmekte olduğunu belirterek Vali beyden aldığımız destekle daha kararlı ve daha azimli olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.