Manisa Turgutlu'da Atık Su Arıtma Tesisi Törenle Açıldı

Turgutlu'da Atık Su Arıtma Tesisi Törenle Açıldı

17.05.2017 - 18:38 | Son Güncellenme:

.

Turgutluda Atık Su Arıtma Tesisi Törenle Açıldı

MANİSA (AA) - Turgutlu ilçesinde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile Turgutlu Belediyesi ve İller Bankasının katkılarıyla yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törende yaptığı konuşmada, günlük 33 bin metreküplük atıksu arıtacak tesisin 46 milyon 950 bin 679 liraya tamamlandığını kaydetti.

Çevreci tesislerden bir tanesini daha Turgutlu'ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Ergün, "Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için, atık suların, bereketli ovalarımızı sulayan, Gediz Nehri'ni ve Bakır Çayı'nı kirletmemesi için bu tesisler oldukça önemli. Bu tesis, 165 bin eş değer nüfusa hitap edecek ve günlük 33 bin metreküp atık su arıtılacak. Bu tür tesisler maliyet açısından oldukça yüksek olan tesislerdir. Turgutlu'da yaşayan insanlarımız için ve Manisa'mız için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Haberin Devamı

Yapılan dua ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı ve Başkan Ergün ile beraberindeki heyet tesisi gezerek bilgi aldı.

Açılış törenine İller Bankası Bölge Müdürü Enver Çelebi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.