Manisa Turgutlu'da 'Gazi Sofrası'nda Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verildi

Turgutlu'da 'Gazi Sofrası'nda Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verildi

30.10.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

.

Turgutluda Gazi Sofrasında Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Turgutlu Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Temsilciliği organizasyonuyla "Gazi Sofrası" kuruldu.
Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıldönümü dolayısıyla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Turgutlu Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Temsilciliği organizasyonuyla Orta Park Kafeterya’da "Gazi Sofrası" kuruldu. İlk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği yemeklerden oluşan sofraya, başta Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre olmak üzere, daire amirleri, mahalle muhtarları, şehit aileleri, gaziler, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kuru fasulye, bulgur, üzüm hoşafı ve soğandan oluşan yemeklerin ikramından sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan ADD İlçe Başkanı Ali Tezcan, katkılarından ve desteklerinden dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ederek, Cumhuriyet’in 93. yılını kutladı. Tezcan,“Padişaha kul olmaktan çıkıp, millet olmanın onur ve şerefini bize bahşeden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi yad ettiğimiz bu sofranın bereketinin sürmesini, Cumhuriyet kazanımlarımızın birlik ve beraberliğimizle ilelebet yaşamasını arzu ediyoruz” dedi.
Konuşmanın sonrasında şehitlerimiz adına dua edilirken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Başkan Şirin, “29 Ekimler çok kıymetli, değerli ve bu özel emanetimiz Cumhuriyetimiz için biriz, birlikteyiz ve ilelebet birlikte olacağız. Çünkü bizler, vatan savunmasında çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek ayırt etmeksizin halkımızın ne çileli yollardan geçtiğini bilen, tarih şuuruna sahip büyük Türk milletinin birer ferdi olarak milli ve manevi değerlerimizin emanetçileriyiz. Ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için şanlı tarihimiz boyunca canlarını vermekten çekinmeyen başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Gazi Soframızın gelecek yıllarda da bizleri bir araya getirmesini diliyorum” dedi.
Kaymakam Turan da birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında Turgutlu’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümü kutladığını ifade etti.