Ekonomi ‘Turisti biz getiriyoruz tabii ki biz taşıyacağız’

‘Turisti biz getiriyoruz tabii ki biz taşıyacağız’

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) turizm belgesi ile taşımacılığa getirdiği yaptırımlarda sınırların doğru çizilmesi gerektiğini belirterek, “Turizmciler olarak turistlerin taşımasının engellenmesine karşı çıkacağız. Turisti biz getiriyoruz. Onları biz taşıyacağız” dedi.

‘Turisti biz getiriyoruz tabii ki biz taşıyacağız’

Son dönemde UBER tartışmalarıyla gündeme gelen taksicilik faaliyetlerinin Seyahat Acentaları Birliği belgesiyle yapıldığı iddiaları konusunda Bağlıkaya, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Biz bu tür faaliyetlerin kesinlikle karşısındayız. Seyahat acentesi belgesiyle taksicilik yapılamaz. Yapanları tespit ettiğimizde zaten belgelerinin iptali için bakanlığa dosyalarını sevk ediyoruz. Taksici arkadaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Varsa tespitleri bize ihbarda bulunabilirler. Bütün bölge yönetimlerimiz uyarılmış vaziyette.”

‘Turisti biz getiriyoruz tabii ki biz taşıyacağız’

UBER’le ilgili şikayetler sonrasında alınan bu kararlarla getirilen yaptırımların, turizmcileri de etkilediğine dikkati çeken Bağlıkaya, “Biz kimsenin ekmeğine, mesleğine müdahale eden bir hareket içinde değiliz, tam tersine onları üzerimize düştüğü biçimde koruyoruz. Ama buralardaki bulanık alanlardan faydalanıp, tutup da bizim turistimizi taşıyacak bir noktaya gelirse iş, biz buna şiddetle karşı çıkarız. Yasal olarak onları taşımak bizim hakkımızdır. 1618 sayılı yasa var. Mesleki olarak kırmızı çizgimiz budur” dedi.