Ekonomi Turizmci bayramda 9 gün tatil istiyor

Turizmci bayramda 9 gün tatil istiyor

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün yapılarak, turizme büyük katkı sağladığını ifade eden turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasını talep ediyor.

Turizmci bayramda 9 gün tatil istiyor

Turizmciler, 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramının idari izinlerle 9 güne çıkarılabileceğine dikkat çekiyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayrama yaklaşık bir ay kaldığına vurgu yaparken, bayram tatilinin 10 Ağustos arefe günü dahil 14 Ağustos Çarşamba günü sona ereceğini, perşembe ve cuma günleriyle birleştirilerek 9 güne çıkartılmasının geç kalınmış olsa da iyi olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın Ramazan Bayramı’na göre kurban kesimi nedeniyle farklı olduğunu kaydeden Ayık, “Bu bayramda insanlar kurban da keseceği için memleketine gidecek, eş-dost ziyareti yapacak. Kurbanını kesmek gibi faaliyetlere birkaç gününü ayıracak. Ardından tatile çıkabilir. Veya tam tersi şeklinde planlama yapabilir” dedi.

Turizmci bayramda 9 gün tatil istiyor

‘Erken açıklansın’

Blok tatillerin yılbaşında açıklanması taleplerinin yıllardır devam ettiğini belirten Ayık, “Bu tür blok tatil olabilecek tatil süreçleri yılbaşında belirlenmeli. Yılbaşında belirlenir ve duyurulursa insanlar daha rahat planlama ve son dakikaya kalmadan çok daha uygun fiyatlara tatil rezervasyonu imkanına sahip olacaktır. Ancak sonraya kalınca hem planlama, hem de fiyatlar açısından tatil daha zorlaşıyor” diye konuştu.