Ekonomi Turizmde güvenlik ve tanıtım hamlesi

Turizmde güvenlik ve tanıtım hamlesi

05.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye yeni turizm sezonuna yeni güvenlik önlemleri ve tanıtım hamlesiyle hazırlanıyor. Havaalanlarında İngiltere ve Almanya ile ortak güvenlik önlemleri alınacak. Ayrıca, Arap turistleri çekmek amacıyla Arap kanaat önderleri Türkiye’ye davet edilecek

Turizmde güvenlik  ve tanıtım hamlesi

Türkiye, darbe girişimi ve terör eylemleri nedeniyle yüzde 30 oranında düşen turist sayısını bu yıl yeniden artırabilmek için Arap yarımadasında bir dizi atağa kalkıyor. Türkiye’de ağırlanacak Arap kanaat önderlerine Türkiye’deki tatil beldeleri tanıtılacak. Bu isimlerden kendi ülkelerinde tanıtım yapmaları istenecek. Batılı turistlerin en fazla önemsediği konuların başında “güvenlik” gelirken bu konunun çözümü için de İngiltere ve Almanya ile ortak çalışma kararı alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turist sayısını artırmak için geçtiğimiz günlerde turizmcilerle biraraya geldiği toplantının ardından hükümet de geçen yıla göre yüzde 30 düşen turist sayısını artırabilmek için bir dizi önlem almaya hazırlanıyor.

Araplara özel tanıtım yapılacak

Edinilen bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım’ın perşembe akşamı biraraya geldiği Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahad Al Fuhaid’ı kabulünde de yeni birçok proje gündeme geldi. Turist sayılarının artırılması ve bu amaçla Arapça konuşulan dünyadaki tanıtım faaliyetlerine hız verilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Görüşmede Arap turist sayısını artırmak için Arap kanaat önderlerinin Türkiye’de ağırlanması ve bu kanaat önderlerinin sosyal medya ve yazılarında Türkiye’yi yazmaları konusunda anlaşmaya varıldı. Arap yarımadasındaki ülkelerden tanınmış, yazar, oyuncu, kanaat önderi isimler Antalya, İzmir, İstanbul gibi turizm bölgelerinde ağırlanacak. Buralarda gördüklerini twitter, facebook gibi sosyal medya paylaşımları ile çeşitli yazılarda paylaşmaları istenecek. Ayrıca Arap ülkeleri ile uçak seferlerinin artırılmasından Türkiye’nin bu ülkelerde kapsamlı tanıtım yapmasına kadar birçok yeni proje de hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Güvenlik önlemleri artırılacak

Yıldırım’ın İngiltere Başbakanı Theresa May ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmelerinde de turizm konusu ele alınırken her iki liderle de havaalanları ve turizm beldelerinin güvenliği konusunda tatbikat ve yeni çalışmaların yapılması konusunda uzlaşmaya varıldığı öğrenildi. Avrupalı turistlerin ana gündemi “güvenlik” olurken Türkiye, bir hamle yaparak her iki ülke temsilcilerinin güvenliği test etmelerini istedi. Bu kararın Avrupa’daki büyük turizm şirketlerini etkilemesi bekleniyor. Havaalanında hangi güvenlik teçhizatı, önlemi gerekiyorsa alınması konusunda Türkiye taahhüt verirken, aynı zamanda Türkiye de bu ülkelerdeki havaalanlarını inceleyecek ve güvenlik açıkları varsa tespit edecek.

Öte yandan Avrupa’nın en önemli turizm etkinliği olan Berlin Turizm Borsası’na da bu yıl her yıl olduğunun aksine daha kapsamlı katılım gerçekleşecek. Yıldırım’ın Merkel ile görüşmesinde bu konunun da gündeme geldiği ve Merkel’in bu fuarda Türkiye’den geniş katılım beklediklerini ilettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Almanya’dan gelecek turist için kampanya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışındaki Türk vatandaşlarına, “Komşunu da al, Türkiye’ye tatile gel” şeklindeki çağrısı Alman basınında yankı buldu. Alman yayın organı Bild, bu çağrıyı, “Türkiye, büyük fırsatlar, sübvansiyonlu uçuşlar ve ücretsiz çocuk kampanyasıyla yurtdışındaki vatandaşlarını kendi ülkelerinde tatil yapmaya davet ediyor” diye duyurdu. Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesinde turizmi canlandırmak amacıyla, yurtdışındaki Türk vatandaşlarını, yıllık izinlerini Türkiye’de kullanmaları için davet etti. 2016’da Türkiye’nin turizm gelirleri yüzde 30 azaldı ve Almanya’dan 1.7 milyon daha az ziyaretçi geldi. ‘Komşunu da al gel kampanyası’ bu gidişatı değiştirmeyi amaçlıyor.” (EKONOMİ SERVİSİ)