Ekonomi Turizme ilave tedbir gelecek

Turizme ilave tedbir gelecek

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, turizm sektörüyle ilgili olarak bu sene ilave tedbirlerin alınacağını belirterek, şu anda bu konuya ilişkin bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Turizme ilave  tedbir gelecek

Zeybekci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Haberin Devamı

İstanbul’daki terör saldırısına değinen Zeybekci, “İstanbul’daki hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit olan gerek polislerimizi, gerek hayatını kaybeden insanları rahmetle minnetle anıyorum, mekanları cennet olsun inşallah” dedi.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, Bakanlar Kurulu’nda Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına dönük bir değerlendirme yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine, “Sayın Başbakanımızın bu konuda herhalde bir düşüncesi var, bu hafta içerisinde bir karar beyan eder” dedi.

Zeybekci, Alman Meclisi’nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, karara ilişkin söylenmesi gereken her şeyi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanların söylediğini, Ekonomi Bakanı olarak bu konunun siyasi bölümündeki tartışmalara girmek istemediğini aktardı. Zeybekci, Türkiye-Almanya ilişkilerinin bu fırsatçılardan etkilenmeyerek ekonomik, ticari anlamda güçlü bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Rusya ile ilişkiler

Bakan Zeybekci, Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirirken de şu anda yaşanan sorunların her iki ülke için de sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Zeybekci, “Şundan emin olun ki her iki ülke için sürdürülemez olan şu andaki mevcut statünün de devamının pek mümkün olduğunu ben zannetmiyorum. Bu yönde inşallah gayret göstereceğiz hep beraber. Bir şekilde akılla, bunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

‘Vize öncelikli değil’

Avrupa Birliği ile bu dönemdeki göçmen krizi sebebiyle ortaya çıkan geri kabul anlaşması ve vize serbestisi konularına da değinen Zeybekci, “Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum, vize bizim için birinci önceliğimiz olmaması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Gümrük Birliğinin güncellenmesi konusu üzerine çok hızlı bir şekilde gideceklerini anlatan Zeybekci, Ekonomi Koordinasyon Kurulu ile Bakanlar Kurulu toplantılarında Başbakan Binali Yıldırım’ın Gümrük Birliği’nin revize edilmesi başlığı konusunda çok yoğun ve konsantre çalışma yönünde talimatı bulunduğunu söyledi. Zeybekci, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi meselesinin AB ile elle tutulur bir noktaya gelmesini istiyoruz, 2017 gibi başarmış olmayı tahmin ediyoruz” dedi.