Ekonomi Türk Akımı projesinde önemli gelişme

Türk Akımı projesinde önemli gelişme

31.08.2016 - 22:28 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde en önemli adımlardan biri bugün İstanbul’da atıldı. Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi için Türkiye ile Rusya arasında önemli bir mutabakat sağlandı.

Türk Akımı projesinde önemli gelişme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak; bugün Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’i beraberindeki heyet ile Beşiktaş'taki Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde kabul etmişti. Dolmabahçe’de hem başbaşa hem heyetlerarası görüşmeler yapıldı.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler geçen yıl 24 Kasım’daki Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle kriz ortamına girmişti.

Ancak bu kriz Erdoğan’ın Rusya ziyareti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 9 Ağustos’taki görüşmesi ile aşılmıştı. Erdoğan ile Putin, G20 Zirvesi çerçevesinde 4 Eylül'de Çin'de de ikili görüşme yapacak.

Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesine paralel olarak bugün enerji alanında önemli bir adım atıldı.

Enerji Bakanı Albayrak ile Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’in İstanbul’daki görüşmesinde,Türk Akımı projesinin uygulamaya başlanması için gerekli tüm izinlerin en yakın zamanda verilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Rus doğalgazının Türkiye’ye yönelik arzının şartlarına ilişkin ticari görüşmeler ise devam edecek. Türkiye ile Rusya arasında bölgesel işbirliğine yönelik önemli konulur da görüşmele de ele alındı.