Dünya Türk ataşeler Yunanistan'da kayboldu

Türk ataşeler Yunanistan'da kayboldu

10.08.2016 - 16:36 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin FETÖ soruşturmasında geri çağırdığı Atina'daki başkonsoloslukta görevli Albay Yaşıtlı ve Tunç'un aileleriyle birlikte izini kaybettirdi. İki ataşenin 13 Ağustos'a kadar Genelkurmay Başkanlığı'na teslim olması gerekiyor.

Türk ataşeler Yunanistanda kayboldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nda vazifeli iki albay, kayboldu. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinde görevli iki askeri ataşenin FETÖ soruşturmasında geri çağrılınca kayıplara karıştığını duyurdu.

Haberin Devamı

İki askeri ataşenin 13 Ağustos'a kadar Genelkurmay Başkanlığı'na teslim olması gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı, 7 Ağustos tarihinde Yunan Dışişleri Bakanlığı’ndan albayların akreditasyonlarının iptalini talep etti. Yunan Dışişleri Bakanlığı da aynı gün akreditasyon iptalini gerçekleştirdi.

Ülkenin saygı gazetelerinden Elefteros Typos, Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un darbecilere yakın oldukları suçlamalarından korkarak aileleriyle birlikte ortadan kaybolduğunu sayfalarına taşıdı.

Gazeteye göre, Yaşıtlı ve Tunç'un ne zaman kayıplara karıştığına ve nerede olduklarına dair Atina yönetiminin elinde herhangi bir bilgi yok. Elefteros Typos, askerlerin İtalya'ya kaçmış olabileceğini aktardı.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde sekiz asker Yunanistan'a helikopterle kaçmış ve sığınma talebinde bulunmuştu.