Gündem Türk basınının ‘Son Mohikanı’ydı

Türk basınının ‘Son Mohikanı’ydı

29.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Takvim Gazetesi yazarı gazeteci Arda Uskan dün hayatını kaybetti. Türk basınının ‘Son Mohikanı’ olarak anılan Uskan, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Türk basınının ‘Son Mohikanı’ydı


42 yıldır medyada çalışan, gazetecilik hayatına Milliyet’te başlayan ve 8 yıl Nokta dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan, son olarak Takvim’deki yazılarına devam eden yazar Arda Uskan basında pek çok farklı görevde yer almıştı.
Lennon ve Ono röportajı
1947 doğumlu Uskan, gençlik yıllarında amatör olarak müzikle uğraştı. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde okurken son sınıftan ayrılan ve bir süre İngiltere ve Fransa’da yaşayan Uskan, 1972’de Milliyet’te gazeteciliğe başladı. 6 yıl Milliyet’te çalışan Uskan, sinema sektörüne geçti, iki film çekti ve çok sayıda senaryo yazdı. 1982’de Gelişim Yayınları’na girdi ve Nokta dergisinin ilk sayısından itibaren Ercan Arıklı’yla çalışmaya başladı.
Sekiz yıl Nokta’nın genel yayın yönetmenliğini üstlendikten sonra Star’ın yeni kurulduğu günlerde, ilk haber müdürü oldu ve ‘Nefes Nefese’ isimli bir haber programı yaptı. Daha sonra Kanal 6 ve ardından ATV’de çalışan Uskan, 2000’den itibaren Radikal gazetesinde köşe yazıları yazdı, Aktüel dergisinde Varyete ekini çıkardı. Uskan medya hayatı boyunca pek çok önemli röportaja imza attı. Bunlar arasında en ünlüleri Fikret Kızılok’la gittikleri Sivas’ın Sivralan köyünde Aşık Veysel ile yaptığı röportaj ve Cannes Film Festivali’nde Erkin Koray ile birlikte John Lennon ve Yoko Ono’yla yaptığı röportajlardı.
Arda Uskan son olarak Takvim gazetesindeki köşesinde hastalığından bahsetmişti.