Ekonomi Türk bayraklı Truva Akdeniz’i dolaşacak

Türk bayraklı Truva Akdeniz’i dolaşacak

15.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Akdeniz çanağının en büyük ikinci gemisi DFDS Troy, adıyla hizmete girdi. 450-510 arasında TIR ya da araç alabilen 237 metre uzunluğundaki Troy, Pendik’teki Ro-Ro limanından İtalya ve Fransa limanlarına seferler yapacak. Türk karasularını ana yükleme limanı olarak kullanan Troy ve ikiz kardeşi Ephesus’un Türk bayraklı olması dikkat çekiyor.

Türk bayraklı Truva Akdeniz’i dolaşacak

Türkiye’nin en büyük tekerlekli araç taşımacılığı şirketi U.N. Ro-Ro’nun Avrupa denizcilik ve lojistik devi DFDS’ye satışından sonraki dönüşümü devam ediyor. Danimarkalı DFDS’nin, Çin Halk Cumhuriyeti’nde inşa ettirdiği ilk gemisi Ephesus’un ardından ikiz kardeşi Troy da Türkiye’de çalışmaya başladı. 5 bin yıl öncesine tarihlenen Truva antik kentinden ismini alan Troy, 22 Haziran’da ilk seferine çıkmak için Pendik’teki limanından ayrılacak.

Haberin Devamı

Kapasitesi yüksek

Türk karasularından Avrupa’ya sefer yapması planlanan geminin isim törenine Danimarka’dan gelen DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen, “Bir gemiyi daha müşterilerimizin hizmetine sunmaktan kıvanç duyuyoruz. Troy, Türkiye’ye getirdiğimiz Ephesus ile aynı büyüklükte. 450 TIR’a eşdeğer 6 bin 700 liner metre yükleme hacmiyle Türkiye ve Avrupa’daki lojistik şirketlerinin operasyonlarına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Mars Lojistik (A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu’nun eşi Mine Sahillioğlu’nun da katıldığı törende konuşan DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe, geminin taşıma kapasitesi ile dikkat çektiğini söyledi. Boztepe, “Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisi olarak Türkiye’ye getirdiğimiz Ephesus ve Troy, Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme geleneğimizi ürünü. Troy ile DFDS’nin Akdeniz güzergâhındaki Ro-Ro operasyonları güçlendirecek” dedi.

Haberin Devamı

237 metre

237 metre uzunluğunda 34 metre genişliğindeki DSDF Troy, 10 katlı bir apartman yüksekliğinde. Katlara asansörle çıkılıyor. 25 mürettebatlı gemi Çin’deki Jinling Tersanesi’nde yapıldı. Danimarka firması için 6 tane planlanan gemilerden ilk ikisi Türkiye’ye geldi. DSDF Troy Seaways, Ocak 2020’de dünyada yürürlüğe girecek kükürt oksit sınırlaması yönetmeliğine uygun gaz yalıtım sistemi barındırıyor.