Gündem Türk Coğrafya Kurumu 75 yaşında

Türk Coğrafya Kurumu 75 yaşında

20.11.2017 - 15:06 | Son Güncellenme:

Türk Coğrafya Kurumu 75. yaşını kutladı. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nin ev sahipliğinde bir kongre yapan Türk Coğrafya Kurumu, ülkemizin coğrafya bilimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürme kararı aldı.

Türk Coğrafya Kurumu 75 yaşında

Gökhan Karakaş İstanbul

Haberin Devamı

Türk Coğrafya Kurumu, Türkiye Coğrafyası Araştırma Ve Uygulama Merkezi işbirliğinde Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde yapılan kongreye çok sayıda bilim adamı ile akademisyen katıldı. Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertek, “Kurumumuz 12 Mart 1942’de kurulmuştu. 24 Temmuz 1947’de ise, Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına dernek statüsü kazanmıştı. Kurumumuzun temel amacı; Türkiye’de coğrafyanın ve diğer yer ve beşeri bilimlerin gelişimi ve ilerlemesi için çalışmak, Türkiye’nin bilimsel metotlarla coğrafyasını incelemek, dünya coğrafya hareketini ve ilerleyişini takip etmektir. 75 yıllık tarihinde 32 kongre geçiren kurumuz, ülkemizin coğrafya biliminde ilerlemesini uluslar arası alanlarda anlatmak için mücadele etmektedir. 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kanada’nın Quebec kentinde yapılacak Bölgesel Coğrafya Konferansı çok önemli bizim için. Buraya akademisyen ve öğretmen arkadaşımızla katılmak ve bir kurum standı açmak istiyoruz. Tel Aviv, Santiago, Köln, Kyoto, Krakow, Moskova, Pekin kentlerinde yapılan Uluslararası Coğrafya Kongrelerine ve Konferanslarına kurum başkan yardımcısı Prof. Dr. Barbaros Gönençgil ile gitmeye çalıştık ve IGU Yönetim Kurulu toplantılarında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik.” Dedi.

Haberin Devamı

Uluslar arası kongre İstanbul’da yapılacak

Ertek, “34. Uluslararası Coğrafya Kongresi, Ağustos 2020’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yapılacak. 2020’de 3000 ila 5000 arasında coğrafyacının ülkemize ve bu kongreye getirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla geçtiğimiz yıl 2016’da IGU bayrağı, ÇİN coğrafyacılarında alınarak Barbaros Gönençgil ve İhsan Bulut ile tarafımızdan ülkemize getirilmiştir. Kurumun yapılan faaliyetlerini ve haberlerini üyelerimize, coğrafya ailesine ve topluma www.tck.org.tr ve www.tcd.org.tr ile duyuruyoruz” dedi.