Kastamonu "Türk Dünyası Kültür Başkenti" Kastamonu'da Kar Festivali

"Türk Dünyası Kültür Başkenti" Kastamonu'da Kar Festivali

22.01.2018 - 18:20 | Son Güncellenme:

Kastamonu'da 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali yapılacak

Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonuda Kar Festivali

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Valilik Toplantı Salonu'nda kızak yarışlarıyla ilgili yapılan ön hazırlık toplantısında konuşan Vali Yaşar Karadeniz, organizasyonun 3 Şubat'ta gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtti.

2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi dolayısıyla çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla tanıtım toplantısı yapılacağını ifade eden Karadeniz, "2018 Türk Dünyası Kültür Başkentliği programı çevresinde yapacağımız ilk etkinlik için toplandık. Ilgaz'da yapılacak olan Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivalinin ilk taslağını oluşturmak için bir araya geldik. Gerekli ön hazırlıkları yapacağız. Ön hazırlık sonrasında tekrardan bir araya gelerek bu etkinliğin hazırlanmasını sağlayacağız." dedi.

Haberin Devamı

Toplantı sonrası AA muhabirine açıklama yapan, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, yarışları 3 Şubat'ta yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yarışlara 66'sı il dışından 80 ila 100 sporcunun katılacağını ifade eden Genç, şunları söyledi:

"Yarışlara gençler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde bay ve bayan sporcular katılacak. İnşallah güzel şeyler olacak. Kastamonu'nun tanıtımı için iyi bir fırsat olacak. Türk Dünyası Kültür Başkenti'ni daha iyi yere götürmek için biz federasyon adına bize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız. 600 yıllık atalarımızın geleneğini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Geleneksel kızak yarışlarını yaklaşık 12 ilimize yaydık."

Kastamonu'ya ilerleyen aylarda Türk dünyasından da sporcu getirmek istediklerini belirten Genç, "Belki Türk dünyasından da sporcularımız katılacak. Biz katkı sağlamaya çalışacağız. Burada en fazla görev federasyona düşüyor. Biz de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.