Ankara Türk Dünyasından Gelen Sanatçılar Çubuk'u Gezdi

Türk Dünyasından Gelen Sanatçılar Çubuk'u Gezdi

11.10.2017 - 18:11 | Son Güncellenme:

.

Türk Dünyasından Gelen Sanatçılar Çubuku Gezdi

ANKARA (AA) - TİKA ve Ankara Kulübü Derneği katkılarıyla "Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konseri" için Türk cumhuriyetlerinden gelen ses ve gösteri sanatçıları, Çubuk ilçesini gezdi.

Haberin Devamı

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kerkük, Özbekistan, Altay Cumhuriyeti, Doğu Türkistan ve Karakalpakistan’dan gelen sanatçılar, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Grup sorumlusu Mira Toktoguvina, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirek, ilçe müzesinin yanında doğal güzelliklerini de gezdiklerini söyledi.

Çubuk Belediyesinin kendileri çok güzel misafir ettiğini anlatan Toktoguvina, "Bugün, Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konseri kapsamında Çubuk’u geziyoruz. Aramızda her ülkenin önemli sanatçıları var. Tarihin akışını değiştiren 1402 Ankara Savaşı'nın geçtiği topraklarda bulunmak bizi son derece heyecanlandırdı. Kırgızistan’dan gelen bir kişi olarak kardeşlerimizle bir arada olmak bizlere güç verdi." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Başkanı Zekayi Erken de belediyenin ev sahipliğinde sanatçı misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.