Ekonomi Türk ekonomisi bir kez daha gücünü ispatladı

Türk ekonomisi bir kez daha gücünü ispatladı

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisi dünyanın en güçlü ekonomilerden biri olduğunu bir kez daha ispat etti” dedi.

Türk ekonomisi bir kez daha gücünü ispatladı

Hisarcıklıoğlu, Konya’da düzenlenen İslam Ticaret Sanayi ve Tarım Odası’nın (ICCIA) 24. Yönetim Kurulu açılış toplantısında konuştu. Türkiye ekonomisinin dünyanın görebileceği en zor stres testinden başarıyla çıktığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de son bir sene içerisinde arka arkaya iki seçim sürecinin yaşandığını, 3 milyon Suriyeli mültecinin ağırlandığını, onların çocuklarının eğitimleri dahil her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, PKK ve DAEŞ terör örgütleri ile mücadele kapsamında büyük askeri operasyonlar yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bütün bunların üstüne 15 Temmuz’da da hain bir darbe girişimi yaşadık. Borsamız yükselmeye devam etti, ediyor. Hem Merkez Bankamızın, hem ticari bankalarımızın faizleri de düşmeye devam etti. Ticari faaliyetlerde ve yatırımlarda hiçbir daralma olmadı. Tam tersine yabancı yatırımcılar Türkiye ekonomisine güvendiklerini ve yatırımlara aynı hızla devam edeceklerini açıkladı. Reformları hızlandırdık. Türkiye ekonomisi belki de dünyanın en güçlü ekonomilerden biri olduğunu bir kez daha ispat etti. Allah’ın izniyle bir ‘şer’den, ‘hayır’ çıkarmayı başardık. Türkiye’de yatırım yapmak, Türkiye ile ticaret yapmak eskisine göre daha avantajlı hale gelmiştir.”

ICCIA Başkanı Şeyh Salih Kamil de, “Bu komplo artık bitmiştir. Sizi kutluyorum. Çünkü Türkiye dünyadaki güçler tarafından hedefti. Türkiye’nin İslam aleminin lideri olmasını istemiyorlardı. Türkiye’deki gelişmeler düşmanlarımızı üzmüştür” dedi.