Ekonomi Türk ekonomisinin temeli çok sağlam

Türk ekonomisinin temeli çok sağlam

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 ile büyümesini sürdürmesi Türk iş ve ekonomi dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Türk ekonomisinin temeli çok sağlam

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, ekonominin sağlam temeller üzerine kurulu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Büyüme rakamları çeşitli çevrelerin yaydığı endişelerin boş kuruntulardan ibaret olduğunu göstermiştir. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.3 büyümeye imza atan Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 5.2 büyüyerek hem gücünü hem de öyle kolayca sarsılmayacak şekilde sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olduğunu kanıtlamıştır.

Dünyanın içinden geçtiği bu zor süreçte, özellikle bölgemizde yaşananların, Türkiye’yi etkilemeyeceği elbette düşünülemez, ama güçlü ekonomik yapımız ve arkasındaki güçlü siyasi irade sayesinde bu zorlu dönemi en doğru şekilde aşacağımız kanaatindeyim. Ekonomimizin önümüzdeki dönem de büyümesini pozitif yönde sürdüreceğine ve bütün zorlukları milli beraberlik ruhu içinde hep birlikte adım adım aşacağımıza inancım tamdır.”

Haberin Devamı

Başarılı performans

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu ise Türk ekonomisinin ikinci çeyrekte büyümesini sürdürerek başarılı bir performans sergilediğini bildirdi. Koloğlu, şunları dile getirdi:

“İnşaat sektörü geçen yıl yüzde 7.4, bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 6.9’luk büyüme gösterdi. Bu yılın ikinci çeyreğinde ise sektör, yüzde 0.8 ile son dönemlerin en düşük büyüme rakamında kaldı.

İnşaat sektörünün büyümesi ülke ekonomisinin kalkınması için kaçınılmazdır. Kamu yatırımlarındaki ödenekler, fiyat farkı ve tasfiye imkanı gibi öncelikli sorunlarımıza getirilecek çözümlerle sektör büyümesini artırarak sürdürecektir.

Önümüzdeki dönemde başarı çizgimizi sürdürmek ve yenilerine imza atmak için acil düzenlemelere ihtiyacımız var.”

Yeni model lazım

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, sanayi sektörü ve KOBİ’lerin başı çekeceği bir büyüme modeline geçilmesi gerektiğini belirtti. Turan şunları söyledi:

“Tüketen değil, üreten Türkiye için acilen ekonomik modelin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İş dünyası olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Büyümeye ihracatın yaptığı katkının, yüksek katma değerli üretim ve yüksek teknoloji kullanımı ile sürdürülebilir bir büyüme yaratacağını düşünüyoruz. Bu, Türkiyenin yolunun daima yüksek katma değerli üretim ve ihracat olması gerektiğini gösterdi.”