Ankara Türk Eximbank Faiz Swapı İşlemlerine Başlıyor

Türk Eximbank Faiz Swapı İşlemlerine Başlıyor

05.07.2018 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

Türk Eximbank Faiz Swapı İşlemlerine Başlıyor

ANKARA (AA) - Türk Eximbank, 9 Temmuz'dan itibaren dolar, avro ve yoğun işlem gören diğer para birimlerinde değişken-sabit faiz swapı işlemlerine başlayacak.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ihracatçıları kur riskine karşı korumak için döviz kuru opsiyon ve forward işlemleri hizmeti sunan Türk Eximbankın, ihracatçıları faiz riskine karşı korumak için de dolar, avro ve yoğun işlem gören diğer para birimlerinde değişken-sabit faiz swapı işlemi hizmeti vereceği ifade edildi.

Özellikle avro cinsinden faiz oranlarının düşük seviyelerde olduğuna işaret edilerek, uzun vadeli değişken faizli borçlarını sabit faize dönüştürmeyi düşünen ihracatçılar açısından konjonktürün uygun göründüğü belirtildi.

Bu hizmetten yararlanmak için ihracatçı firmanın Türk Eximbank'ta bilgilerinin kayıtlı olması, türev işlem limitinin tahsis edilmesi ve gerekli teminatların bankaya verilmesi gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

Faiz swapı işlemlerinin rekabetçi fiyatlarla yapılacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Türk Eximbank, faiz swapı işlemlerinden teminat haricinde hiçbir komisyon ve masraf talep etmeyecek. Türk Eximbank faiz swapı işlemlerine 9 Temmuz'da başlayacak. Tanıtıcı temel bilgiler Türk Eximbank internet sitesinde ilan edilecek. Türk Eximbank ihracatçılarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, faiz ve kur riskini yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla, ürün yelpazesini genişletmeye ve alternatifler sunmaya devam edecek."