Ankara Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: KOBİ'lere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: KOBİ'lere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz

26.09.2017 - 17:46 | Son Güncellenme:

"Yıl sonunda Türkiye ihracatının yüzde 26'sına destek veren bir yapıya ulaşmayı hedefliyoruz" "KOBİ'lere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Türkiye ihracatında KOBİ'ler son derece önemli"

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: KOBİlere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "Yıl sonunda Türkiye ihracatının yüzde 26'sına destek veren bir yapıya ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Eskişehir Ticaret Odası'nda (ETO) hizmet verecek Türk Eximbank İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türk Eximbank'ın bu yıl sonuna gelindiğinde İstanbul'da genel müdürlüğü, Ankara ve İzmir'de bölge müdürlüğü, toplamda 11 şubesi olan bir yapıya kavuşacağını belirtti.

Eskişehir'in de olduğu İstanbul'dan sonraki en çok ihracat yapan 20 ilde, büyük organize sanayi bölgelerindeki ihracatçıların bulunduğu yerlerde Türk Eximbank'ın irtibat ofisinin bulunacağını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türk Eximbank olarak bu yıl iddialı hedefler koyduk. Reel olarak ihracatçılarımıza olan desteğimizi ihracat artışının üzerinde sağlamak zorundayız. Türk ihracatçısına olan desteğimizi artırma çabası içindeyiz. Geçen yıl Türk ihracatına 33 milyar dolar katkıda bulunduk. Bu rakam Türkiye ihracatının yüzde 23'üne denk geliyor. Bu yıl içinde her şeye rağmen çok daha iddialı bir hedef koyduk. Yıl sonundaki hedefimiz 40 milyar dolardır. Yıl sonunda Türkiye ihracatının yüzde 26'sına destek veren bir yapıya ulaşmayı hedefliyoruz."

Haberin Devamı

- "KOBİ'lere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz"

Yıldırım, çalıştıkları ihracatçı sayısını artırmayı planladıklarına dikkati çekerek, geçen yıl sonu itibarıyla 7 bin 700 ihracatçı şirketle çalışırken, bugün 8 bin 575 ihracatçı şirkete ulaştıklarını bildirdi.

KOBİ'leri desteklemeye önem verdiklerine de değinen Yıldırım, "Eskişehir de KOBİ'ler bakımından önemli ve Türk Eximbank ile iyi çalışan bir kent. KOBİ'lere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Türkiye ihracatında KOBİ'ler son derece önemli. Yüzde 55'e yakın ihracatımızı KOBİ'ler yapıyor. Geçtiğimiz aydan itibaren Türk Lirası kaynağımızın tamamını KOBİ'lere tahsis ettik." diye konuştu.

- "Eskişehir ihracatı Eximbank'ın desteğiyle artacaktır"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da Türk Eximbank'ın performansının son yıllarda arttığını ve Eskişehir'deki irtibat bürosunun da çok etkin hizmet vereceğini vurguladı.

Türk Eximbank'ın Eskişehir'de 5 ay gibi kısa bir sürede irtibat ofisi açmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcı, "Eskişehir ihracatı Eximbank'ın desteğiyle artacaktır. İrtibat ofisinin açılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye ve Eximbank Genel Müdürü Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise ihracat düzeyini ve yelpazesini geliştiren Eskişehir'in iş dünyasına Eximbank desteklerinin yeni bir ivme vereceğinin altını çizerek, söz konusu desteklerin 2023 ihracat hedeflerine ulaşmada önemli bir katkı sağlayacağını anlattı.

ETO Başkanı Metin Güler de Türk Eximbank'ın Eskişehir İrtibat Ofisi'nin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından ofisin açılışı gerçekleştirildi.