Dünya Türk film festivaline teşekkür mektubu

Türk film festivaline teşekkür mektubu

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 3’üncüsü yapılacak Vancouver Türk Film Festivali için Kanada Başbakanı Justin Trudeau, teşekkür mektubu yolladı

Türk film festivaline teşekkür mektubu

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Vancouver Türk Film Festivali’nin (VTFF) kurucu direktörü 31 yaşındaki Hakan Burcuoğlu’na teşekkür mektubu yolladı. Bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Türk Film Festivali Kasım 25 - 27 tarihleri arasında Vancouver’ın tanınmış Vancity tiyatrosunda gerçekleşecek. Etkinlik bu yıl ik kez doğrudan TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye’nin Vancouver Başkonsolosluğunun katkılarıyla düzenleniyor.

Haberin Devamı

2003 yılından beri Kanada da yaşayan Hakan Burcuoğlu, “Vancouver Türk Film Festivali, yaşadığımız bu güzel şehrin daimi bir sanat organizasyonu haline geldi” dedi. Burcuoğlu, Kanada Başbakanı Trudeau’nun gönderdiği mektuptan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mektup hem şahsım, hem festivalimiz, hem de burada yaşayan Türk toplumu adına çok önemli bir temenni mesajı oldu” dedi.

Türk yemekli tanıtım

Bu yılki festival, İspanyol yapımı “The Turkish Way” belgeselinin gösterimi ile başlayacak. Burcuoğlu, Michelin Yıldızlı İspanyol Roca kardeşlerin Türkiye’nin gastronomik haritasını çıkarmaya çalıştığı belgeselde şarap ağırlığının da olduğunu kaydetti. İstanbul’un önde gelen lokantalarından Neolokal’in sahibi ve şefi Maksut Aşkar (aynı zamanda Gala filmi belgeselin ana
karakteri) Türk gastronomisinin geçmişi ve geleceği üzerine bir konuşma yapacak; festivalin son gününde Vancouver’daki Terroir Kitchen’da Kanadalı meslektaşlarıyla beraber davetlilere Türk yemekleri hazırlayacaklar.