Gündem Türk gemisinin ambarında 2 cenaze

Türk gemisinin ambarında 2 cenaze

16.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk armatöre ait M/V Lady Serra adlı kuru yük gemisinin ambarına gizlenen iki Nijeryalının Kaliningrad Limanı’nda cenazeleri bulundu. İki göçmenin ambara sıkılan tarım ilaçlarından zehirlendikleri sanılıyor

Türk gemisinin ambarında 2 cenaze

Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden Avrupa ve ABD’ye giderek yeni bir yaşam kurmak isteyen göçmenlerin dramı sürüyor. Gemilerin ambarlarına hatta çapa yuvalarına gizlenerek binlerce deniz mili aç susuz yol almayı bile göze alan göçmenler genellikle feci şekilde can veriyor. İstanbul’daki Deval Denizcilik’e ait M/V Lady Serra adlı gemi, 15 Şubat’ta Nijerya’nın Lagos Limanı’ndan yükü olan arpa ve buğdayı aldı. Ambarlarına yüklediği binlerce ton tahılın bozulmaması için ziraat mühendisleri ambarlara tarım ilacı sıktı. 10 bin km yol yaparak 11 Mart’ta Rusya’nın Kaliningrad Limanı’na varan geminin ambarları açıldığında iki Nijeryalının cenazeleri ile karşılaşıldı.

İlaçtan zehirlendiler

Türk gemisinin ambarında 2 cenaze


Deval Denizcilik yetkilileri Nijeryalı göçmenlerin Lagos’taki son yükleme yapılırken ambarlara girdikleri ve tahılların üzerine sıkılan tarım ilaçlarından zehirlenerek öldüklerini tahmin ettiklerini açıkladı. Rus yetkililerin soruşturma başlattığı öğrenilirken, Kaliningrad Cinayet Masası yetkilileri ise Nijeryalılarda darbe tespit etmediklerini vurguladı. M/V Serra yola çıkmadan önce ambara girmeye çalışan 4 Nijeryalının tespit edildiği ve gemiden çıkartıldığı da öğrenildi.