Cadde Türk işi motosikletler

Türk işi motosikletler

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Harley - Davidson Güneydoğu Avrupa Ülke Müdürü Gaetano Di Piazza, “Bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenen ‘Benim Efsane Harley’im yarışması, markanın Türkler tarafından ne kadar benimsendiğini ortaya koydu” dedi

Türk işi motosikletler

Finalı geçen haftalarda yapılan ‘Benim Efsane Harley’im yarışmasının şampiyonları belli oldu. Street Custom, Touring, Performans kategorilerinin birincileri ve Özel İzleyici Ödülü’nün sahibi, retro görünümlü özel kupalarını markanın Güneydoğu Avrupa Ülke Müdürü Gaetano Di Piazza’nın elinden aldı. Di Piazza ile efsane markanın Türkiye’deki yerini, yeni modelleri ve yarışmayı konuştuk.

Haberin Devamı

-Tarihi 100 yıla dayanan Harley Davidson bunca yıl çizginizi bozmadan nasıl ilerledi?

Harley Davidson, 112 yıldır efsane olmayı başardı. Bunu, ürünlerimizi tasarlarken Harley tutkunlarının beklentilerini merkeze koyarak sağladık. Müşterilerimizin maceraperest arzuları asi ruhumuza yön verir.

- Marka Amerikan yaşam tarzını temsil ediyor. Bu tarz Türkiye’de benimsendi mi?

Hangi ülkede olursak olalım, bireysel özgürlük hayalini gerçekleştirme amacıyla yola çıkıyoruz. Harley’in Türkiye’yle derin bir bağı var. Ortak hikayemiz, ilk bayinin açıldığı 1912 ve markanın ilk reklam verdiği 1936’ya kadar uzanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da toplam beş bayimiz var.

- Belli bir yaş grubuna hitap eden markayı gençlerle tanıştırmak için neler yapıyorsunuz?

Haberin Devamı

Gençlerin yaşam tarzlarına, ilgi alanlarına ve şehir hayatına daha yakın motosikletler sunan Dark Custom serimiz, genç müşteri profiline ulaşmak üzere tasarlandı. Dark Custom, markanın isyankar köklerini ifade ediyor. Kişiselleştirilmeye hazır, çıplak, minimalist makineler arayanlar için resim yapmaya hazır, boş bir kanvası temsil ediyor. 2008’den bugüne ABD’de 18 - 34 yaş arasında en çok satan yol motosikleti oldu.

- 2016’da piyasaya çıkacak modeller neler?

2016’da yeni S serisi de dahil gelmiş geçmiş en güçlü yol motosikletlerini sunacağız. Iron 883 ve Forty-Eight’le Dark Custom motosikletlerinin çıtasını yükseltiyoruz. Road Glide Ultra’nın geri dönüşü ve popüler model Heritage Softail Classic’in yeni tasarımı var.

-Türkiye’de yüzde 37 - 38 oranında ÖTV uygulanıyor. Bir düzeltme düşünülüyor mu?

Harley motosikletlerin fiyatları, yerel vergiler ve döviz kurlarına bağlı olarak ülkelere göre farklılık gösteriyor. Maalesef yapabileceğimiz bir şey yok.

-‘2’nci Benim Efsane Harley’im yarışması nasıl geçti?

Geçen yılki büyük ilgi bizi cesaretlendirdi. Dört şehirden 70’ten fazla başvuru yapıldı. Harley - Davidson sahipleri; motosikleti kişiselleştirme konusundaki ilhamlarını, özgünlüklerini ve hayal güçlerini ortaya koydu.

Yeni seriler

Haberin Devamı

-Geçmişin isyankar ruhundan esinlenen ve modern tasarımla geliştirilen yeni Iron 883 ve Forty-Eight modelleri, Harley - Davidson’ın ruhuna yumuşaklık katan süspansiyonlarla Dark Custom’ın serisinde yer alıyor.

- Yeni S serisi Limited - Edition Cruiser’lar son teknoloji harikası özellikler sunuyor. Fat Boy S ve Softail Slim S, Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motoruyla öne çıkıyor.

- Daha önce sadece Harley - Davidson Touring motosikletlerinde bulunan High Output Twin Cam 103 motor, Softail modellerinin gücünü artırarak, güçlü cruiser dizisi haline getiriyor.

- Road Glide Ultra motosikletinin dönüşüyle Project Rushmore’un ‘touring’ devrimi biraz daha büyüyor.

Özel kupalar hediye edildi

“Benim Efsane Harley’im, ‘kendini ifade becerisini’ ödüllendirmeyi amaçlayan bir yarışma. Yerel yarışmalarda kazanan kişileri onurlandırmak üzere özel bir etkinlik düzenleyerek, retro görünümlü özel kupalar takdim ettik. Katılımcıları onurlandırmak için Dolmabahçe’den DoRock XL’e kadar bir geçit töreni yaptık. Etkinlik, büyük bir partiyle sona erdi.”